40 εκατ. Ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία για το μεταναστευτικό – Επίσκεψη της Ελβετίδας Υπουργού Δικαιοσύνης στη Λέσβο

40 εκατ. Ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία για το μεταναστευτικό – Επίσκεψη της Ελβετίδας Υπουργού Δικαιοσύνης στη Λέσβο
Από τη συνάντηση της Υπου

Στη Λέσβο βρέθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι  η Υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνόμευσης Elisabeth Baume – Schneider η οποία συναντήθηκε νωρίτερα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη στην Αθήνα. Την Υπουργό συνόδευσε η  Υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετίας, Christine Schraner – Burgener.

Στη Μυτιλήνη η Ελβετίδα Υπουργός, έφθασε με ιδιωτική πτήση και  επισκέφθηκε το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ όπου περιηγήθηκε  και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον Διοικητή κ. Δημήτρη Καντεμνίδη. 

Μέσω ενός ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος η Ελβετία θα χρηματοδοτήσει με   40 εκατ. ελβετικά φράγκα,  την Ελλάδα για το μεταναστευτικό. Ο Υπουργός,  ενημέρωσε την κα. Σνάϊντερ ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, με δεδομένη και την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μέρος της ευρύτερης συνεργασίας της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δυο πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν α) τη χρηματοδότηση δομών επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας 240 θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, και β) τη χρηματοδότηση μέχρι το 2026 του κέντρου ένταξης προσφύγων (Athens Solidarity Center) που λειτουργεί η Solidarity Now στο παλαιό Φρουραρχείο, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η κα. Baume Schneider συνεχάρη τον κ. Υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, στα μάτια της ελβετικής κοινωνίας, προς το πολύ θετικότερο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

To top