Νέα έκδοση για τον τουριστικό οδηγό του Αγιασώτικου Καρναβαλιού

Νέα έκδοση για τον τουριστικό οδηγό του Αγιασώτικου Καρναβαλιού

Εκδόθηκε ο νέος τουριστικός οδηγός του Αγιασώτικου Καρναβαλιού ο οποίος διατίθεται από τον  Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «Ο Σάτυρος».

Μέσα από τις σελίδες της καλαίσθητης αυτής έκδοσης γίνεται μια συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, η οποία συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αντιπροσωπευτικούς καρναβαλικούς στίχους της σπιρτόζικης Αγιασώτικης σάτιρας. Κείμενα – Γενική επιμέλεια Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, σελιδοποίηση Τάκη Βαλάκου, εκτύπωση-βιβλιοδεσία Δούκας Δ. και Σια ΟΒΕΕ.

Ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» ευχαριστεί θερμά την Εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΒΕ και προσωπικά τον ομότιμο καθηγητή ηλεκτρομηχανολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτη Ε. Σινιόρο για την χρηματοδότηση της έκδοσης, η οποία θα συμβάλει στην παραπέρα ανάδειξη και προβολή του πατροπαράδοτου εθίμου μας, που πέρυσι εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Η πρώτη έκδοση, που έχει εξαντληθεί, είχε γίνει το 2001 με τη συγχρηματοδότηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader και του Δήμου Αγιάσου, επί δημαρχίας Παναγιώτη Ηλ. Ψυρούκη.

 

To top