Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου συμμετέχει στην Απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου συμμετέχει στην Απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Πρωτομαγιά γνωστή και ως η μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή Διεθνής Ημέρα των Εργατών αποτελεί μία ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για ακόμα μια χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι μια ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων όπως η μείωση τω ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η θέσπιση του οχτάωρου. Παρέχει μία ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο όπως η ανισότητα, η ανεργία και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Αυτή την ιστορική μέρα ενώνουμε τη φωνή μας και δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς.

To top