Συμμετοχής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Συμμετοχής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που οργανώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου στη πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί, συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλώντας όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να πάρουν μέρος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς που οργανώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου στη πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί.

Συμπορευόμαστε με όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας και αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παλεύουμε ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής, το πανάκριβο κόστος ζωής, τη μείωση του εισοδήματός μας και διεκδικούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά στην Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για την ακαρπία της ελιάς και τον καταρροϊκό πυρετό.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

Έργα υποδομής για την προστασία της παραγωγής, των περιουσιών, των ζώων μας».

 

To top