Α. Γεωργιάδης στον «Αίολο»: «Δεν περιμένω “ευχαριστώ” τη δουλειά μου κάνω αλλά όχι να μας βρίζουν κιόλας»

Α. Γεωργιάδης στον «Αίολο»: «Δεν περιμένω “ευχαριστώ” τη δουλειά μου κάνω αλλά όχι να μας βρίζουν κιόλας»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αίολο» αναφέρθηκε στην ένταση που δημιουργήθηκε με τους συγκεντρωμένους σε εγκαίνια του ΕΚΑΒ επαναλαμβάνοντας ότι η θεώρησε βλασφημία το γεγονός ότι δεν σεβάστηκαν τους ιερείς που έψελναν ευχές. «Ας δει κανείς που βρισκόταν το  ΕΚΑΒ τόσα χρόνια τώρα πριν από τη θητεία μου και που βρίσκεται σήμερα, είναι αδιανόητο. Δεν ζητάω “ευχαριστώ” – τη δουλειά μου κάνω- τη δουλειά μας κάνουμε το καθήκον μας , αλλά όχι να μας βρίζουν και από πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο «αυτό που έγινε εκεί δεν ήταν διαμαρτυρία. Είναι άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο αυτό που έγινε σήμερα εκεί. Αυτό ήταν συμπεριφορά κάφρων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού τόνισε ότι άμεσα θα γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις ενώ για το ζήτημα της απροθυμίας των γιατρών καλύψουν θέσεις που προκηρύσσονται στην περιφέρεια είπε ότι είναι κάτι που απασχολεί έντονα και αναζητά τρόπους για ενίσχυση των κινήτρων.

Για τα απογευματινά χειρουργεία είπε ότι «σε ένα χρόνο κανείς δεν θα θυμάται τις διαμαρτυρίες» αφού, λειτουργούν προς όφελος του πολίτη και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες χειρουργεία.

Μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της σημερινής διοίκησης του Νοσοκομείου λέγοντας μάλιστα ότι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης είναι στις πρώτες θέσεις  στους δείκτες απόδοσης και αποτελεί παράδειγμα για Περιφερειακά νοσοκομεία.  Αναφερόμενος μάλιστα στη διαδικασία επιλογής νέων διοικητών που γίνεται μέσω ΑΣΕΠ  είπε ότι αν ο σημερινό διοικητής φθάσει στους «τρεις» οπότε θα έχει δικαίωμα να επιλέξει ο υπουργός, είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει εκείνον. «Θα στεναχωρηθώ πολύ αν δεν φθάσει στους τρεις» είπε χαρακτηριστικά. «Θα τους  στηρίξω όσο δεν παίρνει» είπε ο Υπουργός για την ομάδα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που προσφέρει και τις ζωές που έχει σώσει» Σχολίασε τέλος και τη δήλωση Βελόπουλου για όσους ψήφισαν το Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι “καλύτερα να μην πάνε στις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα αν είναι για ψηφοθηρικούς λόγους” απαντώντας «ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι». «Δεν είναι Αρχιεπίσκοπος, δεν είναι Επίσκοπος, δεν είναι καν διάκος είναι αμαρτωλός όπως όλοι μας. Στην εκκλησία πηγαίνουμε για να ζητήσουμε συγχώρεση για όσα λάθη κάνουμε. Η δήλωση του κ. Βελόπουλου είναι ένα αίσχος. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα  πρόβλημα στις εκκλησίες. Ας αφήσουμε την εκκλησία έξω από την πολιτική»

To top