Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2024 στη Μυτιλήνη

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2024 στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία του 2024, η μεγαλύτερη ποδηλατοπορεία που έχει γίνει ποτέ στο νησί. Για μια ακόμα χρονιά όλες οι Ποδηλατικές Πόλεις της Ελλάδας ενώνονται και βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την ανυπαρξία ποδηλατικής πολιτικής στον τόπο τους.

Από τις 17:00 στην Πλατεία Σαπφούς θα βρίσκεται η Ντέπυ Χατζηκαμπάνη που θα συντροφέψει με τις μουσικές της μέχρι το τέλος της ποδηλατοπορείας.
Την Ποδηλατοπορεία θα προσφωνήσουν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ιγνάτης Λασκαρίδης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ποδηλατοπορείας από την προσυγκέντρωση έως τη λήξη της εκδήλωσης, θα διεξαχθούν στην πλατεία, ποδηλατικά παιχνίδια και δράσεις για μικρά παιδιά.

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών με ποδήλατα που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα μια φορά το χρόνο την ίδια μέρα με ίδια ώρα εκκίνησης. Κάθε χρόνο πλήθος ποδηλάτων γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων αυτή τη μέρα. Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία έγινε πρώτη φορά στην Μυτιλήνη το 2009 κι από τότε γίνεται ακολουθεί την Πανελλαδική διοργάνωση ανελλιπώς. Φετινό σύνθημα, η θέσπιση Εθνικής Στρατηγικής για το ποδήλατο και Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Η Πορεία θα χωρίζεται σε 3 επί μέρους βόλτες. Μια για πολύ μικρά παιδιά, μια για όλους και μια τελευταία πιο μεγάλη. Όλες Εκκίνηση είναι από την Πλατεία Σαπφούς
1η μικρή βόλτα: από Πλατεία μέχρι Φυκιότρυπα και πίσω.
2η μεσαία βόλτα: από Πλατεία, οδός Χίου, Μητρόπολη, Άγιο Ευδόκιμο, Παιδική Χαρά, ΚΥ Μυτιλήνης (ΙΚΑ), Πεζόδρομο Αγοράς-Ερμού, Πλατεία Σαπφούς.
3η μεγάλη βόλτα: Προκυμαία, τέλος αγοράς, Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, Αλυσίδα, Παλιά Ολυμπιακή, επιστροφή Πλατεία.
Τα πολύ μικρά παιδάκια που δεν θα συνεχίσουν μετά την πρώτη μικρή βόλτα, θα μπορούν να μείνουν Πλατεία όπου θα γίνουν μαθήματα-παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας από εκπαιδευτές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

 

 

To top