Ελεύθερη η 43χρονη με τα 4,5 κιλά κοκαϊνης – 12χρόνια φυλάκισης και 50.000 ευρώ για το συνεργό της που παραμένει ασύλληπτος

Ελεύθερη η 43χρονη με τα 4,5 κιλά κοκαϊνης – 12χρόνια φυλάκισης και 50.000 ευρώ για το συνεργό της που παραμένει ασύλληπτος

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάστηκε χθες η υπόθεση με τα 4,5 κιλά κοκαϊνης που είχαν βρεθεί σε τουαλέτα καφετέριας στο κέντρο της Μυτιλήνης. Μια 43χρονη γυναίκα η οποία είχε συλληφθεί για την υπόθεση και ήταν προφυλακισμένη, καταδικάστηκε σε 6χρόνια φυλάκιση, με αναστολή. Σε 12 χρόνια φυλάκιση και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε ο άνδρας ο οποίος φέρεται να έδωσε το πακέτο με τα ναρκωτικά στη γυναίκα και παρότι είχε συλληφθεί μια ημέρα πριν, αφέθηκε ελεύθερος και έκτοτε δεν έχει εντοπισθεί. Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο στη χθεσινή δίκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαϊνης που έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα  στη Λέσβο. Η γυναίκα εντοπίσθηκε από τις κάμερες ασφαλείας της καφετέριας την ώρα που προσπάθησε να “ξεφορτωθεί” το πακέτο με τα ναρκωτικά στις τουαλέτες του καταστήματος. Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε για το περιεχόμενο του πακέτου και όταν συνελήφθη ο συνεργός της με τον οποίο είχαν έρθει στο νησί από Αθήνα – μια μέρα πριν – πανικοβλήθηκε και απλά προσπάθησε να το ξεφορτωθεί. Το συνεργός της είχε συλληφθεί με μικροποσότητα κοκαϊνης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αφέθηκε όμως ελεύθερος και είχε ορισθεί τακτική δικάσιμος στην Αθήνα. Μετά τη σύλληψη της γυναίκας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, χωρίς όμως να έχει εκτελεστεί.

Δικηγόροι υπεράσπισης της γυναίκας-  η οποία μετά την άσκηση της Έφεσης αφέθηκε ελεύθερη, αφού η ποινή της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα -ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Στέλιος Κίνδερλης και η δικηγόρος Αθηνών Νατάσσα Χονδρογιάννη. Όπως τονίσθηκε στο δικαστήριο, η γυναίκα , η οποία είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού το οποίο είχε μάλιστα μαζί της στη Μυτιλήνη, δεν γνώρισε για την κοκαϊνη και αυτό φάνηκε από τις σπασμωδικές κινήσεις της που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας καθώς προσπαθούσε να ξεφορτωθεί το πακέτο που είχε μαζί της, μετά τη σύλληψη του φίλου της.

To top