Αναφορά Μπουρνού για το αίτημα επανακτηματογράφησης

Αναφορά Μπουρνού για το αίτημα επανακτηματογράφησης

Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, κατέθεσε στις 29 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τον άμεσο κίνδυνο απώλειας ακινήτων χιλιάδων κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Μυτιλήνης, Γέρας και Ευεργέτουλα, κατόπιν της άρνησης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επανακτηματογράφηση των περιοχών, εξαιτίας της σωρείας εσφαλμένων εγγραφών και καταχωρήσεων κατά την πρώτη φάση του Κτηματολογίου.

 

Ο Γιάννης Μπουρνούς παρεμβαίνει εγγράφως για τέταρτη φορά για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την διαδικασία της κτηματογράφησης στη Λέσβο, ενώ τον Οκτώβριο είχε καλέσει με αναφορά του τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση της προβληματικής και άκρως επικίνδυνης κατάστασης, που έχει προκύψει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου επισημαίνει, εκ νέου, την ανυπαίτια, σε πολλές περιπτώσεις,  εκ μέρους των ιδιοκτητών εσφαλμένη εγγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο και εναντιώνεται στην προοπτική της πρόσθετης μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την διόρθωση των σφαλμάτων.

Ο Γ. Μπουρνούς καλεί τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  να προσχωρήσει στην επανακτηματογράφηση και να  διασφαλίσει ότι η διόρθωση των λαθών της πρώτης φάσης και η επανακτηματογράφηση δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ιδιοκτήτες.

 

 

To top