Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: «Ανεπιθύμητος ο Υπουργός διάλυσης της δημόσιας υγείας»

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου:  «Ανεπιθύμητος ο Υπουργός διάλυσης της δημόσιας υγείας»

Στάση εργασίας  και διαμαρτυρία  οργανώνει την Τρίτη 30 Απριλίου  στις 11 το πρωί στο πύλη του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 30/4 θα παρευρίσκεται στο νησί μας ο υπουργός Διάλυσης της Δημόσιας Υγείας Α. Γεωργιάδης για τα εγκαίνια του νέου σταθμού ΕΚΑΒ απέναντι από το νοσοκομείο.

Η παρουσία του σε φιέστες είναι προκλητική την στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο διάλυσης-ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, και του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών και  της πρόσβασης του λαού σε αξιοπρεπή δωρεάν περίθαλψη. Έχει το θράσος να συμμετέχει σε φιέστες εγκαινίων του ΕΚΑΒ την ώρα που το αποσαθρώνει, προσπαθεί να το μετατρέψει σε ΣΔΙΤ για να μοιράσει ζεστό κρατικό χρήμα στους γνωστούς-αγνώστουςκαι επιλέγει να το λειτουργεί με ανειδίκευτους στρατιωτικούς.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι ο Γεωργιάδης είναι ανεπιθύμητος για την πολιτική και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Καλούμε τους συναδέλφους μέλη της Ένωσης, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Βοστανείου, και γενικά τους συλλογικούς φορείς του νησιού σε ξεσηκωμό απέναντι σε αυτή την πρόκληση.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30/4, 11:00πμ στην πύλη του νοσοκομείου και κατεύθυνση προς τον νέο σταθμό ΕΚΑΒ και διευκολυντική στάση εργασίας την ίδια μέρα 11:00-15:00 για παρουσία των εργαζομένων στην κινητοποίηση.

To top