Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης από την οργάνωση «Changemakers Lab»

Εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης από την οργάνωση «Changemakers Lab»

Εκδήλωση με θέμα «Σύνοδος Των Αλλαγών 2024: Ενδυνάμωση της Ανθρωπότητας, Ενδυνάμωση της Ευρώπης» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στη Μυτιλήνη από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης. Την εκδήλωση διοργανώνει η οργάνωση Changemakers Lab σε συνεργασία με την Συν-ύπαρξη.

Η Σύνοδος Των Αλλαγών είναι μια ετήσια συνάντηση που φέρνει μαζί ηγέτες, καινοτόμους, πολιτικούς και ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη και πέρα για να εξερευνήσουν επείγοντα ζητήματα, να μοιραστούν αναλύσεις και να ενθαρρύνουν θετική αλλαγή. Για τη σύνοδο του 2024, είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε το θέμα: “Ενδυνάμωση της Ανθρωπότητας, Ενδυνάμωση της Ευρώπης”.

Ο κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει ασύγκριτες προκλήσεις, με κοινωνικές και ανθρωπιστικές κρίσεις στο επίκεντρο. Η Λέσβος, που έχει συμβολίσει την προσφυγική κρίση, τώρα αναδεικνύεται ως φάρος ελπίδας και καινοτομίας. Η Σύνοδος Των Αλλαγών 2024 στοχεύει στη μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες, επισημαίνοντας την κοινωνική τεχνολογία, την ενότητα και την ειρηνική συνύπαρξη. Στηριζόμενη στις επιτυχίες προηγούμενων συνόδων, αυτό το γεγονός, προγραμματισμένο για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2024, θα εμπνεύσει αλλαγές, θα προωθήσει τον διάλογο και θα δείξει τη δύναμη της συνεργασίας.

Στον σύγχρονο κόσμο, η ψηφιακή μεταμόρφωση και η τεχνολογική καινοτομία έχουν το δυναμικό να προωθήσουν βαθιές κοινωνικές αλλαγές. Ωστόσο, παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις όπως η αυξανόμενη διχοτόμηση μεταξύ των πολιτών, συνεχιζόμενες συγκρούσεις και η επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι Βιώσιμοι Στόχοι Ανάπτυξης (SDGs). Η Σύνοδος Των Αλλαγών 2024 στοχεύει στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός πιο περιληπτικού, δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος για την Ευρώπη και πέρα.

Στόχοι:

Κύρια Σημεία Εστίασης:

1. Καλλιέργεια Αλλαγοκεντρικών: Μέσω εργαστηρίων, συζητήσεων και δικτύωσης, θα ενθαρρύνουμε ατομα και οργανισμούς να γίνουν αλλαγοκεντρικοί στις κοινότητές τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από εμπνευστικούς ηγέτες, να συνδεθούν με ομότιμους και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες για την προώθηση της θετικής επίδρασης.

2. Επιτάχυνση Εκπαιδευτικών Λύσεων μέσω της EdTech: Διοργανώνουμε ένα εργαστήριο και συζήτηση επί πάνελ για την επιτάχυνση εκπαιδευτικών λύσεων χρησιμοποιώντας τη Λέσβο ως “sandbox” για την καθιέρωση βέλτιστων πρακτικών μέσω των λύσεων EdTech. Εξερευνήστε καινοτόμες προσεγγίσεις και τεχνολογίες που μπορούν να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση.

3. Προώθηση Ψηφιακής Μεταμόρφωσης και Έμπνευση για Αλλαγή: Παρουσίαση επιτυχημένων προτύπων, βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων λύσεων που προωθούν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Εξερευνήστε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από την ψηφιακή μεταμόρφωση, την τεχνητή νοημοσύνη και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

4. Ενθάρρυνση Διαλόγου: Επιτάχυνση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την κοινωνική τεχνολογία, την πολιτική κοινωνία και την ολοκλήρωση.

5. Ενίσχυση Ευαισθητοποίησης: Ενίσχυση της προβολής των προσφύγων και την εμφάνιση της συνεργασίας μεταξύ ντόπιων, προσφύγων και διεθνών κοινοτήτων.

Σημεία Εστίασης:

– Συζητήσεις Πάνελ και Εργαστήρια: Εξερευνήστε τον ρόλο της πολιτικής κοινωνίας, της εκπαίδευσης και της ψηφιακής μεταμόρφωσης.

– Εργαστήριο: Εξερευνήστε τις βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση και τις νέες λύσεις για την ψηφιακή μεταμόρφωση.

– Ευκαιρίες για Ψηφιακή Μεταμόρφωση και Κοινωνική Οικονομία στη Λέσβο: Συζήτηση για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στη Λέσβο.

Δικτύωση και Συνεργασία:

– Δημιουργικά Κέντρα / Χώροι Συνεργασίας: Ευρωπαϊκές πόλεις θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις σε χώρους συνεργασίας.

– Δημιουργία Συνεργασιών: Ευκαιρίες για συνεργασίες ανάμεσα σε επιχειρηματίες, επενδυτές και τοπικές κοινότητες.

Βασικές Ομιλίες και Πολιτιστικά Γεγονότα:

– Επιδραστικοί Ομιλητές: Ομιλίες από διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις και κοινωνία των πολιτών.

– Πολιτιστική Ανταλλαγή: Μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις τέχνης για την προβολή της πολυμορφίας.

Κάλεσμα για Δράση:

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δεσμευτούν για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών που θα συζητηθούν.

Η Σύνοδος Των Αλλαγών 2024 θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για συνεργασία, καινοτομία και συλλογική δράση για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν email έως τις 2 Μαίου info@changemakerslab.com

 

To top