Διαδικτυακή συνάντηση του Λυκείου Καλλονής με σχολείο του Χονγκ Κονγκ

Διαδικτυακή συνάντηση του Λυκείου Καλλονής με σχολείο του Χονγκ Κονγκ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή  συνάντηση (online student Exchange) μεταξύ των  μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλλονής  και του S.K.H Chan Young Secondary School του Hong Kong.

Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος συνεργασίας των διεθνών αναγνωρισμένων Γεωπάρκων της Λέσβου και του Χονγκ Κονγκ.

Οι μαθητές της Καλλονής και του Χονγκ Κονγκ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα Γεωπάρκα του τόπου τους , τα σχολεία τους αλλά και να γνωρίσουν μέσω της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο πολιτισμών.

Η δράση και συνεργασία μεταξύ των σχολείων θα συνεχιστεί με στόχο να αναπτυχθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και εκπαιδευτικών συνεργειών το επόμενο διάστημα, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Η επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι με σχολείο από το Διεθνές Γεωπάρκο της San’in Kaigan της Ιαπωνίας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, τον Διευθυντή του κ.Ζούρο Νικόλαο και την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.Μπεντάνα Κωνσταντίνα για την άψογη συνεργασία μας.

Και φυσικά, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό για την υλοποίηση του προγράμματος από το ΓΕΛ Καλλονής κ.Αγγέλη Χριστίνα.

To top