ΠΑΣΟΚ Λέσβου για την επίσκεψη Μητσοτάκη: « Έρχεται να εγκαινιάσει έργο του ΠΑΣΟΚ»

ΠΑΣΟΚ Λέσβου για την επίσκεψη Μητσοτάκη: « Έρχεται να εγκαινιάσει έργο του ΠΑΣΟΚ»

Δριμεία κριτική με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο, εξαπολύει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι τόσο οι οδικοί άξονες που καθυστέρησαν εδώ και πάνω από 10 χρόνια όσο και το λιμάνι Σιγρίου είναι έργα που δρομολογήθηκαν επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει επίσης ότι το μόνο έργο που οραματίστηκε και υλοποιεί αστραπιαία η παρούσα κυβέρνηση είναι η «Βάστρια» ενώ συμπληρώνει ότι ο κ Μητσοτάκης είναι πλέον «σεσημασμένος για νεοφιλελεύθερη και αντιαναπτυξιακή απάθεια»

Σε προεκλογικό τόνο και φανταζόμαστε με περισπούδαστο «αναπτυξιακό» περιεχόμενο, αναμένουμε τη νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί προκειμένου να εγκαινιάσει ένα ακόμη έργο του ΠΑΣΟΚ. Ένα έργο που θυμίζουμε πως δημοπρατήθηκε το μακρινό 2011 χάρη στην επιμονή του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Υπουργείο Αιγαίου, Υπουργείο Υποδομών και ΥΠΕΚΑ) και βουλευτή Λέσβου Νίκου Σηφουνάκη και σε μία εποχή που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαγκωνίζονταν στο λαϊκισμό τους, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πάσχιζε εντελώς μόνο να κρατήσει τη χώρα από την οικονομική της κατάρρευση. Η συνέχεια είναι γνωστή και για τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν, αλλά και για το ίδιο το έργο που θα εγκαινιάσει ο κ. Μητσοτάκης μετά από 13 ολόκληρα χρόνια πρωτοφανών παλινωδιών στην ολοκλήρωσή του, που καθυστέρησαν τον τόπο μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, βάσει του προγράμματός του, θα μεταβεί και ως το Σίγρι. Να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί σε άλλο ένα έργο του ΠΑΣΟΚ, εκείνο του λιμένα Σιγρίου. Πέραν των φωτογραφιών βέβαια, εγκλωβισμένος στην αδυναμία του να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα, δεν είναι σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα για την ουσιαστική αξιοποίηση του έργου. Αφού ως και σήμερα, το Σίγρι με το νέο του λιμάνι, δεν ενισχύεται με περισσότερα δρομολόγια πέραν της καλοκαιρινής εβδομαδιαίας γραμμής «Πειραιάς-Μύκονος-Μεστά-Σίγρι» και επουδενί δεν εισακούονται οι Λέσβιοι που ζητούν τη σύνδεσή του με τη Βόρεια Ελλάδα με την καθιέρωση έστω και ενός δρομολογίου με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας ή της Αλεξανδρούπολης. Το όραμα των έργων του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου και του λιμένα Σιγρίου θα μείνει μισό, από τις αδιέξοδες γαλάζιες νεοφιλελεύθερες εμμονές.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται πίσω στη Μυτιλήνη. Την τελευταία φορά που ήρθε εκεί, είχε έρθει για να υποδείξει στο λαό της Λέσβο τον «εκλεκτό» του για Περιφερειάρχη, καθιστώντας τον λίγο έως πολύ ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των νησιών μας. Ίσως τούτη τη φορά, ενόψει Ευρωεκλογών, υποδείξει ως προαπαιτούμενο το ποσοστό που θα τον ικανοποιεί για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που έχει γονατίσει επιχειρήσεις και σπίτια και όλα τα ανεπίλυτα από την Κυβέρνησή του ζητήματα που άπτονται της άγνωστης για εκείνον νησιωτικότητας.

Η ίδια η πραγματικότητα όμως, αποδεικνύει περίτρανα πια πως όση λαμπερή επικοινωνία κι αν έχει απομείνει στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού για να μιλήσει για ανάπτυξη στη Λέσβο, η Κυβέρνησή του αγνοεί στην πράξη την αναγκαιότητα χρηματοδότησης τόσο του πραγματικά αναπτυξιακού έργου της Νότιας Παράκαμψης για να μη χρειάζεται και ο ίδιος ελικόπτερο για να φτάσει εγκαίρως στο αεροδρόμιο, όσο και του ζωτικού Βιολογικού της νότιας πόλης. Είναι στη δεύτερη τετραετία του και έχει οραματιστεί και κατασκευάσει με αντιστρόφως ανάλογα, αστραπιαίο θα λέγαμε ρυθμό, μόνον τη Βάστρια. Αυτός είναι ο κ. Μητστοτάκης που έρχεται και ζητάει ξανά την ψήφο του λαού της Λέσβου. Σεσημασμένος πια για την νεοφιλελεύθερη και αντιαναπτυξιακή του απάθεια.  

To top