Σύσκεψη για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλλονής

Σύσκεψη για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλλονής

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Δευτέρας 01/4,  με τη μελετητική ομάδα που εκπονεί τη μελέτη για το επί δεκαετίες αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο της Καλλονής (σ.σ. το οποίο έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή από την προηγούμενη θητεία της για να θωρακίσει αποφασιστικά την περιοχή) και τη συμμετοχή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλη Καλδή, του μηχανικού του Δήμου, επιβλέποντα της μελέτης Στρατή Μανωλακέλλη και της Ειδικής Συμβούλου του Δήμου Κάλιας Μηλιορέλλη, που όλοι τους αποτελούν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.

Εκ μέρους της μελετητικής ομάδας που παρουσίασε στο Δήμο τις προτεινόμενες λύσεις για την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας, συμμετείχαν ο Περιβαλλοντολόγος Χριστόφορος Μανδυλάς και οι πολιτικοί μηχανικοί Σπύρος Μίχος και Νέλλη Χατζηαντωνίου και αναλύθηκαν μαζί με τα στελέχη του Δήμου όλα τα δεδομένα, προκειμένου η μελέτη να εξασφαλίζει τη βέλτιστη τεχνοοικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά λύση.

Υπενθυμίζεται ότι με τους καθοριστικούς χειρισμούς του Δημάρχου που έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το 2019 τα ηνία του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, εξασφαλίστηκε από την πρώτη θητεία τόσο η πίστωση ύψους 10 εκ. ευρώ για το ζωτικής σημασίας αυτό έργο, όσο και η χρηματοδότηση και η υπογραφή της σύμβασης των μελετών από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε μετά τη σύσκεψη:

«Προχωράμε βήμα βήμα το κατά την άποψή μου διαχρονικά, σημαντικότερο έργο που μπορεί να κάνει ένας Δήμος και το σημαντικότερο έργο που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή της Καλλονής. Σήμερα είχαμε μία σύσκεψη κατά την οποία μας παρουσιάστηκε η προμελέτη των αντιπλημμυρικών έργων, οι περιβαλλοντικοί όροι της οποίας έχουν ήδη κατατεθεί προς έγκριση. Μιλάμε φυσικά για ένα σύνθετο ζήτημα όπως είναι αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας που στις μέρες μας έχει έλθει με τραγικό δυστυχώς τρόπο στην επιφάνεια παντού στην Ελλάδα και στον κόσμο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ένα έργο που υπερβαίνει τις μέσες δυνατότητες ενός περιφερειακού Δήμου και θα θωρακίσει αποφασιστικά τον τόπο μας».

 

 

 

To top