Γιάννης Παππάς : «Τέλος του μήνα θα είναι όλα έτοιμα για τη “γρήγορη” visa »

Γιάννης Παππάς : «Τέλος του μήνα θα είναι όλα έτοιμα για τη “γρήγορη” visa »

Ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς, είχε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς με επίκεντρο την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος έκδοσης της visa 7 ημερών για τους επισκέπτες από Τουρκία αλλά και το Μεταφορικό Ισοδύναμο καθώς και τα θέματα που αφορούν τη διασύνδεση των νησιών και τις άγονες γραμμές. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έθεσε επιτακτικά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Αλεξανδρούπολη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές  Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Χίου Νότης Μηταράκης και Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία για τη στελέχωση των υπηρεσιών καθώς και τον εξοπλισμό τους ούτως ώστε μέχρι τέλος του μήνα να είναι όλα έτοιμα για την έκδοση της «γρήγορης» visa.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε σε δήλωσή του ότι αν αυτή η συνάντηση γινόταν πριν μερικά χρόνια, το μεταναστευτικό θα ήταν το θέμα που κυριαρχούσε. Αυτό όμως δεν ισχύει σήμερα λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης.

Ξανά για 7000 μετανάστες μίλησε ο Κ. Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης σχολίασε με τη σειρά του ότι είναι θετικό ότι δόθηκαν δεσμεύσεις για τη συνέχιση της φύλαξης των συνόρων ενώ παρά το γεγονός ότι με γραπτή δήλωσή του -μόλις μια μέρα πριν- ανακάλεσε  ότι η Λέσβος έχει περίπου  7000 αιτούντες άσυλο αυτή την περίοδο , τοποθέτηση για την οποία ήρθε σε αντιπαράθεση με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη σε φόρουμ στην Αλεξανδρούπολη, επανέλαβε στην Παρασκευή ότι «σήμερα έχουμε 7000 μετανάστες». Μάλιστα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας τον διόρθωσε ξανά λέγοντας ότι δεν ισχύει αυτό και ο Κώστας Μουτζούρης σχολίασε «7000 είναι».

To top