Συνεδριάζει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με φόντο το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων – Εισηγήσεις για ποινές σε Παρασκευαϊδη

Συνεδριάζει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με φόντο το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων – Εισηγήσεις για ποινές σε Παρασκευαϊδη

Με θέμα τη στάση που θα κρατήσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων  ζευγαριών συνεδριάζει, την Παρασκευή, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.  Έντονες είναι οι συζητήσεις για τις τοποθετήσεις του βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαϊδη για το θέμα ενώ στελέχη ζητούν πειθαρχικά μέτρα κατά του βουλευτή.

«Στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα συζητήσουμε ως πράττει μια πολιτική οικογένεια τις όποιες ανησυχίες αγωνίες επιφυλάξεις προσπαθώντας να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε το ΠαΣοΚ συντεταγμένα να κάνει αυτό που οφείλει στη μεταρρυθμιστική του ιστορία» ήταν το μήνυμα που έστειλε εν όψει της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης κ. Γλαβίνας.

Το ΠαΣοΚ θέλει να εμφανίζεται ως… οικογένεια αλλά από τις οικογένειες δεν λείπουν τα προβλήματα και οι διαφωνίες. Η Χαριλάου Τρικούπη μεταδίδει ότι το ΠαΣοΚ είναι διαχρονικά υπέρ του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ωστόσο δεν λείπουν οι ενστάσεις, οι επιφυλάξεις, οι διαφωνίες.

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι η κυβέρνηση, όπως και με την επιστολική ψήφο θα αναζητήσει αντιπερισπασμούς για να διασκεδάσει την εικόνα που θα παρουσιάσει αφού, όπως εκτιμάται, παρά τα φροντιστήρια θα υπάρξει ένα αξιοσημείωτος αριθμός βουλευτών ακόμα και κυβερνητικών στελεχών που είτε θα το καταψηφίσουν είτε θα επιλέξουν τον δρόμο της αποχής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ωστόσο γνωρίζει ότι αν υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών που δεν θα ακολουθήσει την κομματική «γραμμή» θα υπάρξει θέμα.

Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σε αυτούς που δεν θα ψηφίσουν περιλαμβάνονται σίγουρα οι βουλευτές Λέσβου και Χίου καθώς και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές.

Υπάρχουν όμως και άλλοι βουλευτές που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν ενστάσεις για το νομοσχέδιο, χωρίς όμως να ανοίγουν τα χαρτιά για την τελική τους στάση. Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξει οι διαφωνούντες βουλευτές να μην μετρηθούν με τα δάκτυλα και των δάχτυλα και των δύο χεριών. Τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση τα βλέμματα θα στραφούν προς τον βουλευτή Λέσβου Π. Παρασκευαίδη και τις ακραίες δηλώσεις τις οποίες έχει αποδοκιμάσει η Χαριλάου Τρικούπη. Κατά πληροφορίες θα του ζητηθούν εξηγήσεις ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη που επιμένουν ότι θα πρέπει να υπήρχαν, ήδη, πειθαρχικά μέτρα κατά του βουλευτή.

Πηγή: tovima.gr

To top