«Saving our Water» συνάντηση στο τμήμα Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Saving our Water» συνάντηση στο τμήμα Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών), στη Μυτιλήνη, θα διεξαχθεί συνάντηση (kick off meeting), των εταίρων του έργου “Saving our Water – Εξοικονομώντας το Νερό μας” (SaveH2O) – KA220-SCH-071B950A, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ERASMUS+ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του ΙΚΥ.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει έχοντας το ρόλο του συντονιστή, με ιδρυματική υπεύθυνη την κα Ο. Τζωράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Οι υπόλοιποι Εταίροι του έργου προέρχονται από την δημόσια και την ιδιωτική πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού χώρου και συγκεκριμένα: η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, η Eufora από τη Χίο, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον & την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) από τη Σύρο, η Eurocy Innovations από την Κύπρο, η Interprojects και το Δημοτικό Σχολείο “Elin Pelin” από τη Βουλγαρία.

Ο βασικός άξονας του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σύνδεσή τους με την κλιματική κρίση, καθώς και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται για τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία. Από το Πρόγραμμα θα παραχθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό με χρήση σύγχρονων εφαρμογών και οπτικοακουστικών μέσων.

To top