Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου: Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στις 22 Νοεμβρίου

Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου: Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στις 22 Νοεμβρίου

Σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι οδοντίατροι στη Λέσβο, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου έχει ως εξής:

Με έκπληξη γίναμε πρόσφατα κοινωνοί της πρόθεσης της κυβέρνησης να εισάγει τον αναχρονιστικό θεσμό των τεκμηρίων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ένα μέσο το οποίο δοκιμάστηκε την προηγούμενη δεκαετία και απέτυχε παταγωδώς.

Είναι δεδομένο ότι η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα και οδηγεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικά πληθυσμού στον αφανισμό.

Είναι ο θάνατος της μεσαίας τάξης, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και έχει στοχοποιηθεί από την εποχή των μνημονίων και εντεύθεν.

Θα περίμενε κανείς αυτή η κυβέρνηση να έδειχνε αξιοπιστία λόγων και έργων, αφού προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους, αλλά θα μειώσει και τους υφιστάμενους.

Ένα σημαντικό τμήμα των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι πολύ εύκολο μέσω των ψηφιακών εργαλείων να διαπιστωθεί ότι πολλοί εξ’αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιων καταδιωκτικών μέτρων.

Σε αυτούς η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή.

Ακόμη χειρότερα, χαρακτηρίζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες φοροφυγάδες στοχοποιώντας τους αδιακρίτως.

Δεν φτάνει όμως αυτός ο παραλογισμός.

Προσδιορίζουν το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα με βάση τα ακαθάριστα έσοδα συνυπολογιζομένων των ασφαλιστικών εισφορών και το συνδέουν με το χρόνο άσκησης

του επαγγέλματος και με το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας, βάση συντελεστή, όταν o ετήσιος τζίρος είναι μεγαλύτερος από το μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του εκάστοτε ΚΑΔ.

Αποκορύφωμα όλων είναι η επιδότηση μέχρι 3000ευρώ καταγγελιών, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε στρεβλώσεις τον κοινωνικό ιστό, αναπτύσσοντας μια νοοτροπία καταγγελίας για προσωπικό όφελος του καταγγέλλοντα.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φορείς ελεύθερων επαγγελματιών σε κοινή συγκέντρωση την Τετάρτη 22/11, προκειμένου να εκφράσουμε την αντίδρασή μας στη φοροεπιδρομή που ετοιμάζεται.
 

To top