Κλείνει το τρίτο τμήμα της προκυμαίας για το έργο ανάπλασης

Κλείνει το τρίτο τμήμα της προκυμαίας για το έργο ανάπλασης

Ξεκινά το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου  η επέκταση των εργασιών του έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου – προκυμαία & πλατεία Σαπφούς» από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και της ανάδοχης εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ &ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ». Οι εργασίες θα επεκταθούν στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι του Παλαιού Λιμεναρχείου, έως την διάβαση πεζών στο ύψος έναντι της στοάς Βεκρέλλη «από την πλευρά της θάλασσας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Αναλυτικά όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Από τις 6:00πμ την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 θα απαγορεύεται η Στάση και η Στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του φωτεινού σηματοδότη έναντι του Παλαιού Λιμεναρχείου έως την διάβαση πεζών στο ύψος της στοάς Βεκρέλλη και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Οι οδηγοί όλων των οχημάτων υποχρεούνται για την άμεση απομάκρυνση τους από το ύψος του φωτεινού σηματοδότη της εξόδου οδού Βούτσικα έναντι παλαιού Λιμεναρχείου έως της διάβασης πεζών έμπροσθεν στοάς Βεκρέλλη.

Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος του παλαιού Λιμεναρχείου δεν θα λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς Τελωνείο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

– Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.

– Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.

– Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (Φορτηγά – Λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.

– Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

To top