Εργαζόμενοι στο Βοστάνειο για τις προσλήψεις : «Διορίζεις τρείς και έχουν φύγει περισσότεροι»

Εργαζόμενοι στο Βοστάνειο για τις προσλήψεις : «Διορίζεις τρείς και έχουν φύγει περισσότεροι»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης με αφορμή την την ορκωμοσία  τριών εργαζομένων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις προς την ολοκλήρωση των προσλήψεων στο νοσοκομείο καθώς και την αποχώρηση περισσοτέρων συναδέλφων τους αφήνοντας έτσι δυσανάλογα κενά.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος:

Την περασμένη εβδομάδα ορκίστηκαν τρεις νέοι συνάδελφοι. Αρχικά Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους και ταυτοχρόνως να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.
1. Οι συνάδελφοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους στην προκήρυξη 2Κ του 2019……..!!!!! Δηλαδή προσλήφθηκαν τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεση της προκήρυξης. Αν υπολογίσεις οτι ενα χρόνο περίπου πριν, ήταν η εξαγγελία από την κυβέρνηση, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των προσλήψεων μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν.
2. Οι δυο εκ των συναδέλφων ήταν ήδη εργαζόμενοι στο νοσοκομείο σε ελαστικές μορφές εργασίας. Φυσικά και η πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων είναι θετική εξέλιξη και αυτό που πάντα ζητάμε αλλά δεν γίνεται να προσλαμβάνεις τρεις και στο ίδιο διάστημα να έχουν φύγει 4-5-10. Δυστυχώς για την τετραετία 19-22 το πρόσημο αποχωρήσεων προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού παραμένει αρνητικό. Δεν γίνεται το νοσοκομείο να βαδίζει τη λειτουργία του σε ελαστικές μορφές εργασίας. Οι συνάδελφοι μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και με μια πανδημία που καλέστηκαν να βάλουν πλάτη θα πρέπει να μονιμοποιηθούν

To top