Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στηρίζει την κινητοποίηση στην Αθήνα για την υγεία

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στηρίζει την κινητοποίηση στην Αθήνα για την υγεία

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στηρίζει την Παναιγαιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. «Οι πάνω από 100 Συμμετοχές από συλλόγους , φορείς και σωματεία από όλο το Αιγαίο στην κινητοποίηση, καθώς και οι πετυχημένες συγκεντρώσεις 2/11, δείχνουν ότι ο λαός δεν ανέχεται να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές λόγω της συνεχούς υποβάθμισης της υγείας» αναφέρει η Ένωση και τονίζει ότι: «οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν ανέχονται άλλο το τζογάρισμα στις πλάτες της υγείας του λαού και την εργασιακή τους εξόντωση για να πλουτίσουν οι λίγοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στηρίζει την Παναιγαιακή κινητοποίηση την Δευτέρα 6/11/2023 στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Οι πάνω από 100 Συμμετοχές από συλλόγους , φορείς και σωματεία από όλο το Αιγαίο στην κινητοποίηση, καθώς και οι πετυχημένες συγκεντρώσεις 2/11, δείχνουν ότι ο λαός δεν ανέχεται να χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές λόγω της συνεχούς υποβάθμισης της υγείας. Αντίστοιχα και ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν ανέχονται άλλο το τζογάρισμα στις πλάτες της υγείας του λαού και την εργασιακή τους εξόντωση για να πλουτίσουν οι λίγοι

Καλούμε τους συναδέλφους και όλο το λαό της Λέσβου να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις της Δευτέρας, στη Μυτιλήνη , στις 8 το πρωί στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε: ΌΤΙ έχουμε δικαίωμα να έχουμε υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

• Γενικά πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου. Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ρεπό, άδειες).Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων επαναφορά 1301) και 1401) μισθού. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στα ΒΑΕ.

• Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.

• Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του.

• Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό.

• Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας».

To top