Συμμετοχή της ΟΛΣΑ στην κινητοποίηση της Δευτέρας για την αναβάθμιση της υγείας

Συμμετοχή της ΟΛΣΑ στην κινητοποίηση της Δευτέρας για την αναβάθμιση της υγείας

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και φορείς, συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 18:00, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Για το λόγο αυτό καλεί όλα τα μέλη και τους Λέσβιους της Αττικής σε προσυγκέντρωση στις 17:30 κάτω από τον Σύλλογο Μανταμαδιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 39) ή απευθείας στο Υπουργείο Υγείας αν δεν είναι εφικτό.

Οι διεκδικήσεις των κατοίκων της Λέσβου και των νησιών του Αιγαίου είναι :

Για τα νοσοκομεία να υπάρχουν:

Όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις. Το να προκηρύσσεται μια θέση ενώ τα κενά είναι π.χ. 5, αποθαρρύνει τους γιατρούς να έρχονται στα νησιά.

Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Νοσοκομεία με πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας στο νησί, χωρίς οι ασθενείς να δίνουν μια περιουσία. Νοσοκομεία ικανά να στηρίξουν άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).

Για τα Κέντρα Υγείας:

Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των ΚΥ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.

Σύνδεση των ΚΥ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας (γιατροί Εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι).

Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΚΥ (που θα παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας).

Επιδημιολογικές μελέτες καθώς και μελέτες για τη νοσηρότητα που οφείλονται σε τοπικούς νοσογόνους παράγοντες.

Ειδικευμένοι γιατροί για όσους ασθενείς κάνουν χρήση των ιαματικών λουτρών.

Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

 

Για το ΕΚΑΒ:

Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας, έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό. Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

 

Για την Πρόνοια:

Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

 

Για την Πρόληψη:

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά.

Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.

Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.

Στελέχωση Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας στα νησιά με τακτικούς ελέγχους.

Γιατροί Εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Λήψη όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.

To top