O Σύλλογος Καρκινοπαθών στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την υγεία

O Σύλλογος Καρκινοπαθών στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την υγεία

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την υγεία  την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού, αιτείται ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου να λειτουργεί δωρεάν και τα απογεύματα και υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου δημόσιου Διαγνωστικού-Θεραπευτικού Κέντρου στη Μυτιλήνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το παρόν θα θέλαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στις κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων ασθενών, καθώς διαχρονικά υποστηρίζουμε ως Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου κάθε δημόσια δομή και δωρεάν υπηρεσίες υγείας πανελλαδικά και ιδιαιτέρως στο νησί μας.

Είναι κοινή διαπίστωση όλων δυστυχώς, ότι η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ασφαλισμένων πολιτών έχει υποτιμηθεί και απαξιωθεί.

Οι προσωρινές λύσεις στα κενά των οργανικών θέσεων και οι μετακινήσεις δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό. Πέραν των πολλών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτών, τραυματιοφορέων κλπ, επιτακτική είναι η ανάγκη για τη στελέχωση με ακτινοδιαγνώστες ιατρούς για την πλήρη λειτουργία των αξονικών και μαγνητικών τομογράφων καθώς και η απόκτηση επιπλέον μηχανημάτων για τις περιπτώσεις βλάβης ή αυξημένων αναγκών.

Τα Κέντρα Υγείας στα χωριά του νησιού μας έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Για τα κενά στο ΕΚΑΒ δεν θα αναφερθούμε. Ηταν από τις πρώτες ενέργειες του πρωθυπουργού να τα αντιμετωπίσει, με λάθος όμως τρόπο, με ανειδίκευτους διασώστες, θέτοντας και τους ένστολους αντικαταστάτες προ μεγάλης ευθύνης και με

ορατό τον κίνδυνο για τραγικά λάθη στη διαχείριση τραυματιών και σοβαρά ασθενούντων συμπολιτών μας.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν πλημμυρίσει με ιδιωτικές κλινικές αμφιβόλου ποιότητας και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά ακυρώνοντας την ασφαλιστική κάλυψη που όφειλε η Πολιτεία να παρέχει στους πολίτες αυτής της χώρας.

Οσον αφορά δε συγκεκριμένα την πόλη μας, διεκδικούμε την επαναφορά της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (Παράρτημα ΕΦΚΑ) επτά ημέρες την εβδομάδα σε 24ωρη βάση και με προσωπικό που να καλύπτει όλες τις βάρδιες και ειδικότητες. Την πρόσληψη ακτινοδιαγνώστη ιατρού για την αξιοποίηση του ψηφιοποιημένου μαστογράφου και την ένταξη του Παραρτήματος Μυτιλήνης ΕΦΚΑ στο πρόγραμμα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

Ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου να λειτουργήσει δωρεάν και απογευματινές ώρες, όπως γίνεται στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών για την αποσυμφόρηση των ραντεβού και των μετακινήσεων των συμπολιτών μας στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Και προτάσσουμε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου δημόσιου Διαγνωστικού-Θεραπευτικού Κέντρου στην πόλη μας.

To top