Ο Σύλλογος προοδευτικών γυναικών Μυτιλήνης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη Υγεία

Ο Σύλλογος προοδευτικών γυναικών Μυτιλήνης συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη Υγεία

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί όλες τις γυναίκες της Λέσβου να συμπορευθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υγεία την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου αλλά και στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας στην κινητοποίηση μαζί με τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους φορείς.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω:

Κάθε μέρα που περνά επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση των δομών  της δημόσιας Υγείας στο νησί μας, μεγαλώνοντας συνεχώς ο κίνδυνος, για την υγεία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, ελλείψεις σε ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα όπως μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, ακόμα και ακτινολογικά μηχανήματα! Κέντρα υγείας με τεράστιες ελλείψεις. Χωριά και ολόκληρες περιοχές χωρίς γιατρό, απέχοντας ακόμα και 1 ώρα οδικώς από την πλησιέστερη, έστω και υποβαθμισμένη δομή υγείας. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να χάνονται συμπολίτες μας, να έχουμε τις τραγικές εικόνες ασθενών που μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών!

Ήδη ακόμη μια φορά θρηνούμε απώλειες συνανθρώπων μας όπως ο μικρός Μιχαήλ και ο 30χρονος αγρότης από τον Πολιχνίτο της Λέσβου, ενώ πολλά είναι τα περιστατικά σε κάθε νησί και στο παρελθόν.

Μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση καλούμαστε να πληρώνουμε, αν θέλουμε να πάμε στο νοσοκομείο τις απογευματινές ώρες.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της συνεχούς υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης μας κάνει να παίζουμε «κορώνα ή γράμματα »την υγεία μας, αφού πλέον μπαίνει και στο τομέα της υγείας το κέρδος πάνω από την ζωή μας.

Απαιτούμε:

  • Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • Πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με κάλυψη των κενών σε νοσηλευτές και μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί έμφαση στην πρόσληψη σε νεφρολόγους και ακτινολόγους.
  • Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό, με έμφαση στην πρόσληψη παιδιάτρων και καρδιολόγων. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του.
  • Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό και Μούδρο Λήμνου.
  • Όχι άλλη καθυστέρηση στο φτιάξιμο και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.
  • Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού.
  • ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λήμνου.
  • Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες.

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν ανεχόμαστε να παίζει κανείς με τις ζωές μας!

 

Μυτιλήνη, 29/10/23

To top