Εκλογές 2023: Ποιοι γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι μπαίνουν στη Βουλή

Εκλογές 2023: Ποιοι γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι μπαίνουν στη Βουλή

Στη μάχη των εκλογών ρίχτηκαν αρκετοί celebrities που επιλέχθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς και διεκδίκησαν μια έδρα.

Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες, αθλητές και δημοσιογράφοι διεκδίκησαν μια έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις φετινές εθνικές εκλογές, που έκρυβαν αρκετές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, πολλά πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος έμειναν εκτός Βουλής, ενώ υπάρχουν και υποψήφιοι που τα κατάφεραν.

Ποιοι celebrities κερδίζουν μια θέση στη Βουλή

Τα ονόματα που κέρδισαν μια θέση στα βουλευτικά έδρανα για την επόμενη τετραετία είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, η δημοσιογράφος Ράνια Θρασκιά και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, μπαίνει στη Βουλή. Από την Πλεύση Ελευθερίας, θέσεις στα έδρανα της Βουλής λαμβάνουν ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας και η τραγουδίστρια των «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά. Από τη ΝΔ, η σπουδαία μαραθωνοδρόμος και μεγάλη μαχήτρια της ζωής Μαρία Πολύζου εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ποιοι celebrities έμειναν εκτός Βουλής

Πολλά ήταν τα ηχηρά ονόματα που επιστράτευσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.

Μερικά από τα ονόματα που δεν θα βρεθούν στα βουλευτικά έδρανα είναι οι: Νόνη Δούνια, Μάριος Αθανασίου, Σταύρος Νικολαΐδης, Κλέων Γρηγοριάδης, Mιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Άννα Χατζησοφιά, Αντώνης Ξυλούρης («Ψαραντώνης»), Βασίλης Τσιάρτας, Διονύσης Τσακνής, DJ Rico, Βαγγέλης Σερίφης, Ελένη Γερασιμίδου.

To top