Γ. Μπουρνούς για εκλογικό αποτέλεσμα: Αναλαμβάνω στο ακέραιο τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν

Γ. Μπουρνούς για εκλογικό αποτέλεσμα: Αναλαμβάνω στο ακέραιο τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν

Οδυνηρό χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο απερχόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Νόμο Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, το εκλογικό αποτέλεσμα «τόσο πανελλαδικά όσο και για το Νομό Λέσβου». Ο κ. Μπουρνούς στην ανακοίνωση του ευχαριστεί όλους τους πολίτες που τον στήριξαν με την ψήφο τους αλλά και τα στελέχη και μέλη του κόμματός, «που αρνήθηκαν πεισματικά την αποστράτευση στα δύσκολα και έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή». Μάλιστα τονίζει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις ενώ συγχαίρει και τους βουλευτές που εκλέχθηκαν στο νόμο Λέσβου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αποψινό αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόσο πανελλαδικά, όσο ακόμη περισσότερο και για το Νομό Λέσβου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συμπολίτες μας από τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τουςκαι με τίμησαν προσωπικά δύο φορές, εκλέγοντάς με Βουλευτή Λέσβου το 2019 και τον Μάιο. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο εκείνα τα στελέχη και μέλη του κόμματός μας, που αρνήθηκαν πεισματικά την αποστράτευση στα δύσκολα και έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τόσο στις πρώτες εκλογές του Μαϊου, όσο και στη σημερινή αναμέτρηση, παλέψαμε μόνοι ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο που δεχτήκαμε από τη ΝΔ και το πανίσχυρο τοπικό σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει, αλλά δυστυχώς και από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, που διεξήγαγαν μονομέτωπη εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με αξιοπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό και προγραμματική αντιπαράθεση, χωρίς να μπούμε ούτε στιγμή στον πειρασμό να λασπολογήσουμε κατά των πολιτικών μας αντιπάλων ή να εμπλακούμε σε υπόγειες πολιτικές συναλλαγές.

Παρόλη την προσπάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απώλεσε την έδρα του στο Νομό Λέσβου και, ως απερχόμενος Βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις σημερινές εκλογές, αναλαμβάνω στο ακέραιο τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν για αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας δεν τελειώνει απόψε. Το επόμενο διάστημα θα εκτιμήσουμε στα συλλογικά μαςόργανα τι έφταιξε για την αποψινή μας ήττα και την επικίνδυνη συντηρητική στροφή της κοινωνίας που καταγράφηκε στα εκλογικά αποτελέσματα. Θαχαράξουμε όλοι και όλες μαζί με αποφασιστικότητατους αναγκαίους νέους δρόμους και τις απαραίτητες ριζικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο κόμμα μας, για να ανασυγκροτηθεί γρήγορα ως πρωταγωνιστική δύναμη της προοδευτικής παράταξης της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά και να προχωρήσουμε σε τολμηρές τομές, αν θέλουμε πραγματικά να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα εξουσίας στα επόμενα χρόνια.

Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες, γιατί την προσεχή περίοδο τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν, όπως θα ενταθεί και η επίθεση της ΝΔ στα θεμελιώδη δημόσια αγαθά. Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα τηςκοινωνικής πλειοψηφίας και των νησιών μας, όπωςκάναμε με συνέπεια την προηγούμενη τετραετία μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Συγχαίρω τον κ. Αθανασίου, τον κ. Παρασκευαϊδη και την κ. Κομνηνάκα για την εκλογή τους. Εύχομαι να εκπροσωπήσουν όπως αρμόζει τα νησιά μας στη νέα Βουλή, ώστε να ξεφύγουν από την οπισθοδρόμηση και την υπανάπτυξη που βιώνουν μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω μάθει να δειλιάζω ούτε να εγκαταλείπω τη μάχη στα δύσκολα. Είμαι ενταγμένος στην Αριστερά από τα 18 μου, από τα πέτρινα χρόνια που παλεύαμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την είσοδό μας στη Βουλή. Δεν θα κάνω πίσω τώρα. Θα είμαι παρών στις εξελίξεις, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ενίσχυση του κόμματός μας κεντρικά και τοπικά.

Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και όχι τηςαποστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλικαι με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας.

To top