Ξεκινάει η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Ξεκινάει η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Για ακόμη μία χρονιά ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την πεζοδρόμηση της περιοχής Λαδάδικα. Όπως τονίζει ο Δήμος Μυτιλήνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε «τα τμήματα των οδών που περικλείονται από τις οδούς Αθ. Μητρέλια, Μητροπόλεως και Ερμού πεζοδρομούνται σε 24ωρη βάση, με εξαίρεση α) το τμήμα της οδού Αθ. Μητρέλια από την συμβολή της με την οδό Ικαρίας έως την οδό Χίου και β) η οδός Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου, τα οποία πεζοδρομούνται 09.00 μ.μ. – 05.00 π.μ.».

Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης γνωστοποιεί ότι, από σήμερα 12/6/2023, (αφού παρήλθε ο χρόνος αντιρρήσεων και ενστάσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην υπ. αριθ. 296/29-3-2023 απόφαση (κανονιστική Απόφαση) του Δημοτικού Συμβουλίου θα ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για πεζοδρομήσεις και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, στην πόλη της Μυτιλήνης:

1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

Παραμένουν ως οδοί διέλευσης των οχημάτων οι:

– Χίου (από την Προκυμαία έως τη συμβολή της με την Αθανασίου Μητρέλια) με κατεύθυνση τις οδούς Βερναρδάκη και Μητροπόλεως, που παραμένουν ως έχουν, καθώς επίσης και η οδός Ικαρίας για την έξοδο των οχημάτων που προέρχονται από την οδό Πιττακού.

– Τα τμήματα των οδών που περικλείονται από τις οδούς Αθ. Μητρέλια, Μητροπόλεως και Ερμού πεζοδρομούνται σε 24ωρη βάση, με εξαίρεση α) το τμήμα της οδού Αθ. Μητρέλια από την συμβολή της με την οδό Ικαρίας έως την οδό Χίου και β) η οδός Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης από την συμβολή της με την οδό Γρηγορίου, τα οποία πεζοδρομούνται 09.00 μ.μ. – 05.00 π.μ.

Επίσης, ως πεζόδρομοι χαρακτηρίζονται:

– Η οδός Σάμου, η οδός Αγίου Ευστρατίου, η οδός Θάσου, η οδός Λήμνου και η οδός Αρχιπελάγους έως τη συμβολή της με την οδό Ικαρίας.

2. ΟΔΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ

Η πεζοδρόμηση της οδού Κομνηνάκη θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση από την οδό Βερναρδάκη (Μουσικό Καφενείο) έως την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου. Εγκρίνεται, επίσης, το τμήμα της οδού από την είσοδο του Πάρκου Χατζηδήμου έως την οδό Σκρά ως Ήπιας Κυκλοφορίας (χαμηλή ταχύτητα οχημάτων έως 20 km/h – άρθρο 39 Κ.Ο.Κ.), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι περίοικοι και οι ένοικοι του ξενοδοχείου.

Ως προς τα παραπάνω θεωρείται δεδομένη η ανεμπόδιστη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πεζών και Α.Μ.Ε.Α., καθώς και η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών σε πολύ μικρού πλάτους οδούς. Στα παραπάνω πεζοδρομημένα τμήματα δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων για λόγους ασφάλειας (διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης). Επιπλέον, απαγορεύονται ρητά η χρήση κοινόχρηστων χώρων για αποθήκευση οποιουδήποτε εξοπλισμού (π.χ. ψυγεία, τραπεζοκαθίσματα κ.λ.π.), η εναπόθεση απορριμμάτων, τα οποία θα παραδίδονται κατά την στιγμή διέλευσης του απορριμματοφόρου και η τοποθέτηση μόνιμων εγκαταστάσεων (πέργκολες, ζαρτινιέρες, ξύλινα δάπεδα κ.λ.π.).

3. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Παραμένει ως έχει παραχωρηθεί στα περιμετρικά καταστήματα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 126/2015 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η παρούσα πεζοδρόμηση έχει ισχύ από 01-06-2023 έως 31-10-2023 και από τις 21:00 (9:00 μ.μ.) έως τις 05:00 (5:00 π.μ.).

Ο Δήμος Μυτιλήνης διατηρεί τη δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης σε περίπτωση ανάπτυξη μόνιμων σταθερών κατασκευών και παρεμπόδισης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/ στάσης/ στάθμευσης οχημάτων μόνιμων κατοίκων και ΑΜΕΑ.

ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ:

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό καθεστώς στην οδό Ερμού, στη Μυτιλήνη, είμαστε υποχρεωμένοι να σας γνωρίσουμε ότι δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

Επομένως, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου (πρακτικό της 19ης/2014 συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης) που λήφθηκε μετά την υπ αρίθμ 171/2014 απόφαση της ΕΠΖ του Δήμου Λέσβου.

Έτσι συνεχίζεται η ισχύς των εξής:

1. Από την Επάνω Σκάλα (καφενεία ‘‘Ερμής’’ και ‘‘Κάστρο’’) μέχρι το Γενί Τζαμί, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο.

2. Από το Γενί Τζαμί μέχρι το σημείο τομής της Ερμού με την Αγίου Θεράποντος, απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων όλο το εικοσιτετράωρο. Κατ’ εξαίρεση, για τις ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, επιτρέπεται η διέλευση μόνο των οχημάτων των περιοίκων και των καταστηματαρχών της Ερμού, που διαθέτουν ειδική κάρτα διέλευσης.

3. Από τη Μητροπόλεως έως την οδό Περγάμου, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.

4. Από το σημείο τομής της Ερμού με την Αγίου Θεράποντος μέχρι τα Κεντρικά Λύκεια, επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για όλο το εικοσιτετράωρο.

5. Η τροφοδοσία των καταστημάτων μέσω οχημάτων σε όλη την Ερμού, επιτρέπεται να πραγματοποιείται από τις 7πμ έως 10πμ.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις ελήφθησαν υπόψη από τον συγκοινωνιολόγο μηχανικό που ολοκληρώνει τη μελέτη, η οποία πρόκειται να επιλύσει τελεσίδικα όλες τις συγκοινωνιακές εκκρεμότητες της πόλης και των κοινοτήτων.

 

 

To top