Γιατί η αστυνομία δεν ανακοίνωσε νωρίτερα τη σύλληψη του συγγραφέα για παιδική πορνογραφία

Σοκ έχει προκαλέσει στη κοινωνία η σύλληψη πασίγνωστου και πολυβραβευμένου συγγραφέα για παιδική πορνογραφία. Στην κατοχή του βρέθηκαν σχεδόν 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό περιχεόμενο, κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια στην οποία, μάλιστα, κατέθεσε ότι, όλο αυτό το υλικό ήταν στην κατοχή του γιατί ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά.

Γιατί δεν ανακοινώθηκε η σύλληψη του συγγραφέα νωρίτερα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως από την «έρευνα προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη υπόθεση». «Η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της υπηρεσίας», είπε επίσης.

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι, «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

To top