Έφεση -καταπέλτης από την Εισαγγελία Εφετών κατά του καθηγητή στη Λέσβο

Έφεση -καταπέλτης από την Εισαγγελία Εφετών κατά του καθηγητή στη Λέσβο

Νέα τροπή στην υπόθεση του εκπαιδευτικού που καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μαθητριών καθώς  Έφεση άσκησε τη Δευτέρα η Εισαγγελέας Εφετών μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε 28 μήνες φυλάκιση για 9 από τις κατηγόριες για ασελγείς πράξεις και χειρονομίες του εκπαιδευτικού και τον απάλλαξε για άλλες 9 . Η Εισαγγελέας Εφετών -όπως δήλωσε στον Αίολο ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Γιάννης Πετρέλλης- ζήτησε την καταδίκη του εκπαιδευτικού και για τις άλλες 9 κατηγορίες, ενώ ζητά  επίσης να μην ισχύσει κανένα ελαφρυντικό στην ποινή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης στην πρόσφατη απόφασή του, είχε παραπέμψει τη δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία,προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεσθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας στο απουσιολόγιο. Η απαλλαγή του εκπαιδευτικού για κάποιες από τις σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του, βασίσθηκε σε ένα μεγάλο μέρος, στο απουσιολόγιο, καθώς οι μαθήτριες εμφανιζόταν να έχουν απουσίες τις ημέρες που κατήγγειλαν κάποια από τα συμβάντα. Από τις πρώτη στιγμή στις καταθέσεις τους τόνιζαν ωστόσο, ότι  το απουσιολόγιο είχε πλαστογραφηθει.
Οι νέες εξελίξεις έρχονται να ενισχύσουν το αίσθημα δικαίωσης για τις μαθήτριες και τους γονείς τους που κατήγγειλαν τα όσα γινόταν στο σχολείο, την ώρα του μαθήματος.

To top