«Τα Καλφαγιάννεια» από 4 έως 12 Αυγούστου στη Φίλια

«Τα Καλφαγιάννεια» από 4 έως 12 Αυγούστου στη Φίλια

Η Κοινότητα Φίλιας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά «Τα Καλφαγιάννεια» που πραγματοποιούνται στην μνήμη του Στυλιανού Καλφαγιάννη με την υποστήριξη του αδερφού του Γεώργιου Καλφαγιάννη και της οικογενείας του.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
• Πέμπτη 4 Αυγούστου Ι 19:00 Τουρνουά Τάβλι & Πρέφας στα Καφενεία της Αγοράς, στους νικητές θα διανεμηθούν αναμνηστικά. Τα παιχνίδια αυτά επιλέχθηκαν αφού ήταν τα αγαπημένα του εκλιπόντος.
• Παρασκευή 5 Αυγούστου Ι 06:30 Με σημείο συνάντησης την αγορά περπατάμε προς το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας με ξεχωριστά δώρα για τους συμμετέχοντες.
• Σάββατο 6 Αυγούστου Ι 19:00 Αθλοπαιδιές και αγώνας Ποδοσφαίρου στο Γήπεδο με την βοήθεια της Κλεονίκης Μαρμάρου και την υποστήριξη του ΑΣ Φίλιας
• Κυριακή 7 Αυγούστου Ι 10:00 Αμέσως μετά την εκκλησία θα γίνουν αγώνες ποδηλάτου και θα ακολουθήσουν απονομές βραβείων. Απαραίτητο για την συμμετοχή στους αγώνες κράνος ποδηλάτου.
• Κυριακή 7 Αυγούστου Ι 19:00 Ομιλία αφιέρωμα στην Μικρασιατική Καταστροφή στην αίθουσα του Κληροδοτήματος «Καραγιαννόπουλου». Μια διοργάνωση του Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας.
• Δευτέρα 8 Αυγούστου Ι 10:00 Ζωγραφική με θέμα «Φίλια» το χωριό μου. Τα έργα θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει ο καλλιτέχνης και απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργος Κατσαρός
• Δευτέρα 8 Αυγούστου Ι 19:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Καλή Ανάσταση» της δρ. Ουλρίκε Κράσμπεργκ (μετάφραση Μυρτώ Ταλούμη) από τον φιλόλογο Παναγιώτη Σκορδά. Στο βιβλίο γίνεται αφιέρωμα στο χωριό της Φίλιας Παράλληλα θα απονεμηθούν έπαινοι, από τον Γεώργιο Καλφαγιάννη σε ξεχωριστούς ανθρώπους του χωριού.
• Παρασκευή 12 Αυγούστου Ι 9:00 – 13:00 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ιατρείο Φίλιας

Ψήφισμα 12-05-2020
Τον Μάιο του 2020 τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Φίλιας με Ψήφισμά τους καθιέρωσαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Καλφαγιάννεια» θέλοντας έτσι να τιμήσουν την μνήμη του Στυλιανού Καλφαγιάννη.

Στο ψήφισμα αυτό αναφέρεται: «Ο Στέλιος Καλφαγιάννης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας άνθρωπος με ανάστημα, το οποίο υψώθηκε χάρη στην γενναιοδωρία του, στην ανιδιοτελή προσφορά του – και πάνω απ’ όλα – στην αγάπη του για την γη των προγόνων του, μια γη που έπρεπε να αποχωριστεί, αλλά ποτέ δεν την λησμόνησε (..) Στον Επιτάφιο του Περικλή, ο Θουκιδίδης αναφέρει ότι τάφος των ένδοξων ανδρών είναι κάθε τόπος γιατί διατηρείται η ανάμνησή τους όχι στην πέτρα – μνήμη αλλά πιο πολύ στην μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων. (…) Ο Στυλιανός Καλφαγιάννης ήταν -και θα είναι – για τις καρδιές των Φιλιανών, ένας τέτοιος επιφανής άνδρας και γι’ αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων από τον Αύγουστο του 2020 και κάθε Αύγουστο να πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Καλφαγιάννεια» που θα έχουν θέμα την προσφορά ως ένδειξη τιμής και μνήμης σε έναν άνδρα, ο οποίος αγάπησε τον τόπο του και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Θυμίζουμε ότι η Οικογένεια Καλφαγιάννη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του «Καλφαγιαννείου» Γυμνασίου Φίλιας και συνεχίζει να προσφέρει σε αυτό.

To top