Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δράσεις  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.
Τη φετινή χρονιά οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τα νέα μεγάλης επιστημονικής αξίας απολιθώματα τα οποία ήρθαν στο φως από τις πρόσφατες ανασκαφικές εργασίες του Μουσείου, να τα μελετήσουν και να ανακαλύψουν τις μοναδικές πληροφορίες που μας δίνουν και μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων.
Στο χώρο του Μουσείου τους μαθητές περιμένει μια έκπληξη καθώς μπορούν να γνωρίσουν το δεινοθήριο της Λέσβου τον Αλιγάτορα της Λιώτας, ακριβή αντίγραφα των ζώων που ζούσαν πριν 18 εκ. χρόνια πριν στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Νηπιαγωγείο
«Ο Παραμυθένιος Κόσμος»
Η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μετά την άρση των περιορισμών για τις σχολικές εκδρομές πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Παραμυθένιος Κόσμος», οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου αφιερωμένο στα Ηφαίστεια και τη συμβολή τους στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

To top