Κινητοποίηση των αγροτών την Τρίτη 15 Φλεβάρη

Κινητοποίηση των αγροτών την Τρίτη 15 Φλεβάρη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους Αγροτικούς συλλόγους και όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους του νησιού σε Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Καλλονή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ασφυκτική πίεση που δεχόμαστε με την αρπαγή του πενιχρού εισοδήματός μας λόγω του ανοδικού καλπασμού των τιμών σε όλα τα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές , στα λιπάσματα , αλλά και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης , μας φέρνει στα όρια των αντοχών μας.

Οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα ( αγροτικό – οικιακό ) με τη ρήτρα αναπροσαρμογής , εξανεμίζουν την μικρή άνοδο στη τιμή του λαδιού και του γάλακτος.

Η παντελής έλλειψη αποζημιώσεων για την ακαρπία του ελαιώνα μας , η υποχρηματοδότηση γενικότερα του αγροτικού τομέα, σε κτηνιατρικές υπηρεσίες, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ζωονόσων και δακοπροστασίας, μας βγάζουν για άλλη μια φορά στο δρόμο του αγώνα.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για μέτρα ανακούφισης, μόνο την αγανάκτηση φουντώνουν γιατί είναι ψίχουλα μπροστά σε όλα αυτά που βιώνουμε, σε αντίθεση με τον πακτωλό χρημάτων που δίνονται για πολεμικούς εξοπλισμούς και για υπερδομές – φυλακές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας.

Γι’ αυτό μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:
 Άμεση μείωση του κόστους παραγωγής, με επιδότηση σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροεφόδια.
 Θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τον παραγωγό που να μπορεί να επιβιώσει, να καλλιεργεί, να παράγει προσιτά στον καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα.
 Γρήγορες αποζημιώσεις σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο που να καλύπτουν στο 100% το χαμένο εισόδημα.
 Παράταση των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες. Καμιά αλλαγή στη χρήση της γης.
 Πλήρη στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.
 Σύνδεση των επιδοτήσεων με την πραγματική παραγωγή.

Ενώνουμε την φωνή μας με τη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα.

To top