Διαδοχικές συναντήσεις Γεώργα με Κουτουλάκη και Μοσκώφ

Διαδοχικές συναντήσεις Γεώργα με Κουτουλάκη και Μοσκώφ

Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών & Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ, είχε την Τρίτη 26 Μαρτίου η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα.

Κατά τη συνάντηση με τον Γ.Γ. κ. Κουτουλάκη, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνος Σινάνης και ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Χασάπης, συζητήθηκε το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο νησιών με το Λαύριο και υπογραμμίστηκε ακόμη μία φορά η αναγκαιότητα έγκαιρου προγραμματισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα λιμενικών υποδομών και σε θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου και ειδικότερα στην προοπτική σύναψης προγραμματικής σύμβασης με φορέα δυνάμενο να υποστηρίξει το Ταμείο σε επίπεδο τεχνικών έργων με στόχο αρχικά την ωρίμανση κρίσιμων μελετών και εν συνεχεία την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων. Τέλος, απασχόλησε η θεματική για την ενίσχυση του υδατικού δυναμικού της Λήμνου όπου η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τον κ. Κουτουλάκη για την υφιστάμενη κατάσταση , τις εν εξελίξει και τις δυνητικές παρεμβάσεις και δόθηκαν από το Γ.Γ. κατευθύνσεις για βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Κατά τη συνάντηση με τον Γ.Γ. κ. Μοσκώφ, η οποία ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Άγιο Ευστράτιο για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, έγινε ενημέρωση της Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Ιωάννας Διαματάρη για τα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας, ενώ ο Γ.Γ. διαβεβαίωσε ρητά ότι δεν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας δομής ανηλίκων προσφύγων – μεταναστών στο νησί της Λήμνου, καθώς και ότι, στις περιπτώσεις αυτές, είναι αναγκαία η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

To top