Στη Λέσβο ο Στέφανος Κασσελάκης – Ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς

Στη Λέσβο ο Στέφανος Κασσελάκης – Ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα με καθυστέρηση περίπου δυο ωρών , λόγω καιρού, έφθασε στη Μυτιλήνη το Σάββατο  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον ναύαρχο Αποστολακη που τον συνοδεύει σε αυτή την εν πλω περιοδεία στα νησιά .

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον υποδέχθηκε ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Μοιρασγεντής , ο τέως βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του κόμματος Γιάννης Μπουρνους ο τέως Συντονιστής της ΝΕ Σταύρος Καραβασίλης και πολλά τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και απλοί πολίτες που πήγαν να καλωσορίσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ .

«Σκάσαμε μέχρι να ρθείτε» σχολίασε μια γυναίκα «είδαμε τον καιρό» είπε και ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της απάντησε «αφού έχω τον ναύαρχο μαζί μου, δεν φοβάμαι τίποτα».
Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα συνεχίσει αύριο αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες για Λήμνο ενώ τόνισε « θα με βλέπετε συχνά και όχι κάθε τρία χρόνια γιατί εδώ πρέπει να βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες στη νησιωτική Ελλάδα  και πόσο μάλλον στην ακριτική Ελλάδα και όχι μόνο στα κέντρα αποφάσεων» .
Αμέσως μετά την άφιξη του ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε  σε ευρεία σύσκεψη όπου είχαν προκληθεί εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων του νησιού . Πρώτος πήρε το λόγο και καλωσόρισε εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υγείας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αστυρακάκης.

Το Δήμο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμου και Επιχειρηματικότητας  Νίκος Γιαννάκας ενώ από το  Δυτικής Λέσβου παρευρέθηκε  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχάρω Ιωακειμ.

Παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης , ο Προεδρος του Συλλόγου Εργαζομενων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης Ξενοφώντας Αυγερινός , ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Βασίλης Μαμώλης.
Συμμετείχαν  επίσης ο  Πρόεδρος του Παραρτήματος ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου Στράτος Μανωλακέλλης , ο Δήμος  Καραμπεάζης Αντιπρόεδρος του  Συλλόγου  Εστίασης  «Ασπίδα», ο Στράτος Πέτρου από το Δικηγορικό Σύλλογο . Τέθηκαν θέματα όπως η καθυστέρηση πληρωμής του μεταφορικού ισοδύναμου , για το έργο της Νότιας Παράκαμψης  που βαλτώνει εδώ και 30 χρόνια , για τα απογευματινά χειρουργεία και την έλλειψη προσωπικού στο Βοστάνειο , για το νέο  φορολογικό όσο αφορά τις επιχειρήσεις που έχει αποτελέσει «ταφόπλακα» για τις μικρές επιχειρήσεις – όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Εκτενή αναφορά στα προβλήματα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έκανε ο Προεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Σε ευχαριστούμε για αυτό που κάνεις και όλους τους συναδέλφους σου και προσωπικά σε ευχαριστώ που μετά από τόση αϋπνία έρχεσαι εδώ και μας μιλάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία μίλησε η προεδρος του Συλλόγου «Κυψέλη» Βάνα Αλατερού, η οποία στάθηκε στα προβλήματα μετακίνησης και στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Προσωπικού βοηθού , καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον να καλυφθούν τα αιτήματα.

Στέφανος Κασσελάκης

Ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της συνεδρίασης δεσμεύθηκε για μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 17%.  Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για χώρα όπου κυριαρχεί «η  ατιμωρησία και αναξιοκρατία. Αν  αν δεν είσαι κάποιος δεν πας πουθενά» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα όσο αφορά στη Λέσβο αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης «κοινωνικής αντιπολίτευσης». «Αν έχουμε κάτι να προσφέρουμε να το προσφέρουμε γιατί η κυβέρνηση αγνοεί τις ερωτήσεις που κάνουμε στη Βουλή» ανέφερε ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για χρηματοδότηση 50% για αγορά πρώτης κατοικίας .

To top