Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας – Ιστορικό ρεκόρ

Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας – Ιστορικό ρεκόρ
Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει ιστορία και να πετυχαίνει ασύλληπτα ρεκόρ, ο 33χρονος «άρχοντας των κρίκων» αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης  στο Ρίμινι για 7η φορά στην καριέρα του, πετυχαίνοντας κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ιστορία του αθλήματος.

Στο Ρίμινι και στη σάλα «Fiera di Rimini» ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε πως παραμένει ο μεγάλος κυρίαρχος στους κρίκους, επτά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εννέα στο σύνολο.

Επτά φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για τον Λευτέρη Πετρούνια, επίτευγμα που δεν έχει κανείς πετύχει στην 69χρονη ιστορία του θεσμού.

Στις 21 Αυγούστου 2022 στο Μόναχο ο Πετρούνιας έγραφε ιστορία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, φθάνοντας στον 6ο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στη διοργάνωση.

Τότε ισοφάριζε την αντίστοιχη επίδοση του Ούγγρου εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012

Τώρα ο «άρχοντας των κρίκων» είναι μόνος στην κορυφή της λίστας και σε τρεις περίπου μήνες έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Και από τις ακτές της Αδριατικής ο Πετρούνιας έστειλε το δικό του μήνυμα.

Από τον προκριματικό της Τετάρτης ο Ελληνας ολυμπιονίκης έδειξε αποφασισμένος να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κορυφή, μετά το χάλκινο μετάλλιο πέρυσι στην Ατάλλεια.

Πήγε στην ιταλική πόλη με το πρόγραμμα που παρουσίασε στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα, που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο και την πρόκριση στο «Παρίσι 2024».

Πέρασε με την καλύτερη επίδοση στον τελικό και εκτελώντας καταπληκτικά το πρόγραμμά του, βαθμολογήθηκε με 15,000β. για το 7ο αστέρι τουτ σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

πηγή: gazzetta.gr

To top