Συμμετοχή της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Συμμετοχή της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Την αντίδρασή τους απέναντι στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε, με γραπτή δήλωσή της, η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου (Ε.Κ.Σ.ΔΗ), καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30 Απριλίου στις 11:00 στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο τέρμα της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (πίσω από το Νοσοκομείο).

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου & της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλούμε τους συνταξιούχους του Δημοσίου αλλά και όλων των άλλων ταμείων να δώσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και μαζί με τους εργαζόμενους απάντηση στην προκλητική εμφάνιση του Υπουργού Υγείας. Τάχα μου για να εγκαινιάσει τον νέο σταθμό του ΕΚΑΒ.

Είναι μια προεκλογική φιέστα που σκοπό έχει να μοιράσει “καθρεφτάκια στους ιθαγενείς”.

Πριν ένα μήνα ενωμένα τα συνταξιουχικά Σωματεία του Νησιού κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Μυτιλήνης, κανείς δεν βρέθηκε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα μας:

· Για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία

· Για στελέχωση των Κ.Υ., του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ με όλο το αναγκαίο προσωπικό και 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης.

· Να καταργηθούν τα επί πληρωμή χειρ/α και τα απογευματινά ιατρεία. Καμιά επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας!

Σήμερα μας προκαλούν όταν έρχονται να εγκαινιάσουν νοικιασμένο κτίριο με ασθενοφόρα που ένα μεγάλο τμήμα τους λειτουργεί με φαντάρους!!!

Ο Υπουργός που διέλυσε ότι λίγο υπήρχε σε α’βάθμια φροντίδα Υγείας, που έθεσε σε διαθεσιμότητα δεκάδες συναδέλφους του πρώην ΙΚΑ τότε.

Ο Υπουργός που πριν λίγο καιρό επισημοποίησε το “φακελάκι” στα Δημόσια Νοσοκομεία προτάσσοντας τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία σαν συνέχεια των επ’ αμοιβή απογευματινών ιατρείων, είναι ανεπιθύμητος.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11:00, στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο τέρμα της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (πίσω από το Νοσοκομείο)».

To top