Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, συμμετέχει στην αγωνιστική υποδοχή που ετοιμάζουν Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης και Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, στον Υπουργό Εμπορίου Υγείας, την Τρίτη 30 Απριλίου, καλώντας  τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν και όλοι μαζί να δώσουν ηχηρή απάντηση στην προκλητική εμφάνιση του Υπουργού Υγείας, που έρχεται με πρόφαση να εγκαινιάσει τον νέο σταθμό του ΕΚΑΒ, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Για όλους εμάς τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, που έχουμε εξουθενωθεί από την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, η παρουσία του υπουργού Υγείας αποτελεί πρόκληση! Αποτελεί πρόκληση και για τον λαό της πόλης μας που πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψή του! Με μεγάλο θράσος ο υπουργός Εμπορίου της Υγείας, αυτουργός της καταστροφής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρωταγωνιστής της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έρχεται στο νησί να εγκαινιάσει το κτήριο του ΕΚΑΒ: Την ίδια στιγμή που το ΕΚΑΒ παραμένει δραματικά υποστελεχωμένο , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται και συνεχίζει το εγκληματικό μέτρο, μέρος των ασθενοφόρων να λειτουργούν με στρατιωτικούς κ. τ. λ. Την στιγμή που το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας στενάζουν από την υποστελέχωση και το προσωπικό τους εξουθενώνεται καθημερινά χωρίς άδειες και ρεπό με την υπερεργασία με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία την δικιά τους και των ασθενών. Είναι ο ίδιος υπουργός που προκλητικά πριν από λίγες μέρες «διαφήμιζε» τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και το νόμιμο φακελάκι!

Δεν θα ανεχτούμε τη λογική όποιος πληρώνει επιβιώνει! Ανεπιθύμητος ο υπουργός Υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

• Άμεση αναβάθμιση του νοσοκομείου, των Κέντρων υγείας , του ΕΚΑΒ, για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πληθυσμού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να καταργηθούν τα επί πληρωμή χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία. Καμία εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

στις 11:00 στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο τέρμα της οδού Θεοφίλου Χατζημιχαήλ»

To top