Κλειστό το Δημοτικό σχολείο της Άγρας | 2.500 λίτρα πετρελαίου πλημμύρισαν το λεβητοστάσιο

Κλειστό το Δημοτικό σχολείο της Άγρας | 2.500 λίτρα πετρελαίου πλημμύρισαν το λεβητοστάσιο

Κλειστό παραμένει από την περασμένη Πέμπτη 7 Μαρτίου το Δημοτικό σχολείο Άγρας καθώς στη διάρκεια εφοδιασμού της δεξαμενής πετρελαίου του σχολείου ,την προηγούμενη μέρα (6 /3) η βάση της μεταλλικής δεξαμενής -λόγω φθοράς- υποχώρησε, με αποτέλεσμα 2.500 λίτρα πετρελαίου να πλημμυρίσουν το λεβητοστάσιο και την αποθήκη του σχολείου. Παρά τις προσπάθειες για καθαρισμό του χώρου που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες οι αναθυμιάσεις στο χώρο του σχολείου είναι έντονες όπως και η οσμή του πετρελαίου καλύπτει όλους τους χώρους . Οι μαθητές κάνουν μάθημα μέσω webex ενώ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των γονέων που ζητούν άμεση λύση ώστε να λειτουργήσει ξανά το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τις προηγούμενες ημέρες  έγινε άντληση του πετρελαίου με αποφρακτικό μηχάνημα  από το δήμο  και έριξαν ροκανίδι προκειμένου ν’ απορροφήσει ότι έμεινε . Το χώμα μπροστά στην είσοδο του σχολείου έχει «ποτίσει» με πετρέλαιο και η  μυρωδιά του πετρελαίου είναι έντονη παντού  μέσα στους χώρους του σχολείου, αφού χύθηκε πετρέλαιο και κατά τη μεταφορά του .

Έγινε αντικατάσταση της δεξαμενής και συνεχίσθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των χώρων του σχολείου. Όπως δήλωσε στον Αίολο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Δημήτρης Βούλγαρης, την ερχόμενη Τρίτη θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά το σχολείο .

To top