«Νέα Δράση, νέος Δήμος»: Η νέα διοίκηση της ΑΔΕΛ διακατέχεται από το σύνδρομο του «κρυφίως πράττειν»

«Νέα Δράση, νέος Δήμος»: Η νέα διοίκηση της ΑΔΕΛ διακατέχεται από το σύνδρομο του «κρυφίως πράττειν»

Βολές κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Δράση, νέος Δήμος», μετά την αποχώρηση της από την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής το βράδυ της Δευτέρα ,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη μίσθωση ακινήτου προσωπικής εταιρείας από τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛ Βασίλη Τσαγκάρη. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η Δημοτική Αρχή του κ. Χριστόφα επέλεξε να αρχίσει με αλαζονικό τρόπο και παράνομους χειρισμούς τη θητεία της, αγνοώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και ηθικής». Επίσης, η παράταξη σημειώνει στην ανακοίνωση της, πως η νέα Διοίκηση της ΑΔΕΛ, μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας έλαβε απόφαση «προμήθειας leasing αυτοκινήτου, για τις μετακινήσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χριστόφα επέλεξε να αρχίσει με αλαζονικό τρόπο και παράνομους χειρισμούς τη θητεία της, αγνοώντας το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας και ηθικής. Ειδικότερα, όπως αποδείχθηκε από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Βασίλειος Τσαγκάρης, είκοσι ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του προέβη χωρίς κανένα ηθικό φραγμό σε μεταβίβαση μίσθωσης ακινήτου της ως άνω εταιρείας, σε δική του προσωπική εταιρεία, αντί να λύσει ως όφειλε τη μισθωτική σχέση και να προκηρύξει πλειοδοτική δημοπράτηση του εν λόγω ακινήτου, εκμετάλλευσης της ΑΔΕΛ. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πρωτοφανή απόφαση για τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναρωτιόμαστε, όμως, εάν η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ ήταν εν γνώση του Δημάρχου ή εάν παρέχει πλήρη ασυλία στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των «νοσηρών» αυτών καταστάσεων. Ο, δε, Προέδρος του Δ.Σ. μη έχοντας συναίσθηση και γνώση του ρόλου του και του κανονισμού δεν δίστασε να επιτρέψει παρελκυστικές τακτικές, μεθοδεύσεις και συκοφαντίες από μερικούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Χωρίς, δε, να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του θέματος, μοιράστηκαν προσκλήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις αντί να δοθούν απαντήσεις επί των θεμάτων στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας (!!!).

Μάλιστα, η νέα Διοίκηση της ΑΔΕΛ, η οποία «δεν ορρωδεί προ ουδενός» και διακατέχεται από το ψυχολογικό σύνδρομο του «κρυφίως πράττειν» δεν δίστασε μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας της να λάβει απόφαση «προμήθειας leasing αυτοκινήτου, για τις μετακινήσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου». Μια απόφαση εντελώς αδικαιολόγητη, δεδομένων τόσο οικονομικών της ΑΔΕΛ όσο και του γεγονότος ότι καμία διοίκηση της εταιρείας δεν έχει λάβει μέχρι τώρα τέτοια απόφαση.

Ως παράταξη έχοντας πλήρη συναίσθηση  του ρόλου μας και της ευθύνης μας απέναντι στους κατοίκους του Δήμου μας καταδικάζουμε τέτοιου είδους αλαζονικές αποφάσεις και παράνομους χειρισμούς και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ενημερωθούν οι πολίτες για το εάν και κατά πόσο ο κ. Χριστόφας ασκεί χρηστή διοίκηση ή γι’ αυτούς «όλα γίνονται».

To top