Ανοίγει και πάλι από τον Απρίλιο η πύλη εισόδου στο λιμάνι της Πέτρας

Ανοίγει και πάλι από τον Απρίλιο η πύλη εισόδου στο λιμάνι της Πέτρας

Ανοίγει ξανά, η πύλη εισόδου στο λιμάνι της Πέτρας και ξεκινά η σύνδεσή του με τα Τουρκικά παράλια, στα μέσα Απριλίου, μετά από συνάντηση που είχε στο λιμάνι της Πέτρας ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα τουρισμού Αφροδίτη Βατή καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης παρών ήταν ο τουριστικός πράκτορας και Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Αρης Λαζαρής ο οποίος εκπροσωπεί στο νησί και την τουρκική εταιρεία που συνδέει το Αϊβαλί με τη Λέσβο και η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της τουρκικής πόλης με το λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε αυτοψία τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στις υποδομές του λιμανιού και των χώρων υποδοχής επισκεπτών, ενώ αναλύθηκε η έκδοση θεώρησης εισόδου από όσους θα επιλέξουν να την εκδώσουν στον τόπο εισόδου και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Πέτρας.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βέρρος από πλευράς του Δήμου θα γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα υποδειχθούν προκειμένου να λειτουργήσει η πύλη και να υποδεχθεί απρόσκοπτα τουρίστες από την Τουρκία. Εδώ ας σημειωθεί ότι ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι η κατάσταση στην πύλη εισόδου της Πέτρας είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ χαρακτήρισε ως «ήσσονος σημασίας» τις όποιες παρατηρήσεις υπήρξαν.

«Νομίζω πολύ σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να υποδεχθούμε Τούρκους τουρίστες σε αυτή την Πύλη Εισόδου και ειδικότερα όσους θα αιτηθούν να λάβουν επταήμερη θεώρηση εισόδου η οποία θα εκδίδεται με ταχύτερες διαδικασίες» είπε ο κ. Λογοθέτης.

Να αναφερθεί εδώ ότι η Πύλη Εισόδου της Πέτρας λειτούργησε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019.

«Με τη συνάντηση μας και την απόφαση για την επαναλειτουργία της Πύλης Εισόδου στην Πέτρα στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου του ερχομένου Απριλίου δικαιώνεται η προσπάθεια που ο Δήμος κατέβαλε από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Και η οποία περιλάμβανε την επίσκεψη μας και τις επαφές με αυτοδιοικητικούς, οικονομικούς και ναυτιλιακούς πράκτορες στην Τουρκία ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Πέτρας με τις απέναντι ακτές. Συμβάλαμε όσο μπορούσαμε στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η πρόσφατη παρέμβαση μας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης θεώρησης εισόδου από όσους θα επιλέξουν να την εκδώσουν στον τόπο εισόδου αλλά και για την ενίσχυση του Προξενείου της Σμύρνης με προσωπικό για την διευκόλυνση όσων απευθύνονται εκεί για την έκδοση θεώρησης» σημείωσε ο κ. Βέρρος.

To top