Ένοχος και στο Εφετείο ο Αφγανός για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ Μόριας

Ένοχος και στο Εφετείο ο Αφγανός για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ Μόριας

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε ο Αφγανός για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας τον Σεπτέμβριο του 2020. Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου τον έκρινε εκ νέου ένοχο κατά πλειοψηφία, ενώ δύο ένορκοι πρότειναν την αθώωση του λόγω αμφιβολιών. Πρωτόδικα ο 22χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, ωστόσο, η έδρα αυτή τη φορά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μέσα στις φυλακές.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου, Έφη Δούση, χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του δικαστηρίου ενώ τόνισε πως η υπεράσπιση θα κάνει αίτηση αναίρεσης της απόφασης. «Πιστεύουμε στην αθώωση του. Δύο ένορκοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σήμερα που αποφάσισαν την απαλλαγή του», υπογράμμισε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Αφγανοί που κατηγορούταν μαζί με τον 22χρονο για τον εμπρησμό του καταυλισμού παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μυτιλήνης και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους μετά από ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, την πρώτη μέρα της δίκης, καθώς όπως αποδείχθηκε με επίσημα έγγραφα ήταν ανήλικοι όταν τελέσθηκαν οι πράξεις.

 

To top