Για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη της Μυτιλήνης συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη της Μυτιλήνης συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, πραγματοποίησε στις 31 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου την πρώτη του συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση με θέματα την αντικατάσταση σπασμένων καθρεπτών ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας, την απομάκρυνση παλαιών περιπτέρων & τηλεφωνικών θαλάμων, τη συγκρότηση ειδικού συνεργείου καθαρισμού, τη συγκρότηση ομάδων εθελοντικής δράσης, τα εγκαταλειμμένα, ετοιμόρροπα κτήρια, καθώς και την εξέταση αιτήματος παραχώρησης χώρου για την πραγματοποίηση συναυλίας στις 11 Μαΐου 2024.

Αναλυτικότερα τα θέματα ήταν τα εξής:

1. Αντικατάσταση σπασμένων καθρεπτών ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας

Αποφασίζουν Ομόφωνα: εγκρίνουν την τοποθέτηση νέων παραβολικών καθρεπτών ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στα σημεία που υποδεικνύονται παρακάτω ως εξής :

· Στην συμβολή των οδών Χατζηγρηγόρη & Κυπαρισσίων.

· Στην περιοχή ΒΑΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΑ ΜΑRΚΕΤ ΠΡΙΝ ΤΟ SΤΑΤUS ( ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ)

· Στην ΝΕΑΠΟΛΗ στην έξοδο της οδού ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ( ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ)

· Στην οδό ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ έναντι εκκλησίας έχει χαλάσει ο καθρέπτης (ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ).

· Στην συμβολή των οδών Γ. Μούρα ( στο τρίγωνο ) προς τα Σχολικά συγκροτήματα ( 3ο δημοτικό κ.λ.π )

· Στην οδό 8ης Νοεμβρίου στο Μουσείο.

2. Απομάκρυνση παλαιών περιπτέρων & τηλεφωνικών θαλάμων

Αποφασίζουν Ομόφωνα: την απομάκρυνση παλαιών περιπτέρων και τηλεφωνικών θαλάμων και εισηγούνται αναλυτικά τα εξής :

1) Το κλειστό κενωθέν περίπτερο επί του πεζοδρομίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείου στην περιοχή Καλλιθέα, να απομακρυνθεί η όλη κατασκευή και να τοποθετηθεί στην θέση του ξύλινο παγκάκι.

2) Το Περίπτερο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ερμού & Τυρταίου να επισκευαστή και να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε εκεί να υπάρχουν και να δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια από φορείς του νησιού τα οποία θα διατίθενται για ενημέρωση .

Την απομάκρυνση όλων των παλαιών κενών τηλεφωνικών θαλάμων ΟΤΕ που τελούν εν αχρηστία και αποτελούν χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων.

3. Συγκρότηση ειδικού συνεργείου καθαρισμού

Αποφασίζουν κατά πλειοψηφία : Εισηγούνται την σύσταση μόνιμου συνεργείου καθαρισμού από τον Δήμο Μυτιλήνης.

Την δημιουργία – συγκρότηση μόνιμου συνεργείου από τον Δήμο Μυτιλήνης, για τον ευπρεπισμό – καθαρισμό συνθημάτων ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ κτλ από τοίχους, πλατείες και λοιπούς κοινοχρήστους χώρους στην πόλη της Μυτιλήνης.

4. Συγκρότηση ομάδων εθελοντικής δράσης

Αποφασίζουν κατά πλειοψηφία : εισηγούνται την συγκρότηση ομάδων εθελοντικής δράσης και εισηγούνται αναλυτικά τα εξής :

Συγκροτούν ομάδες εθελοντικής δράσης οι οποίες θα συνεργάζονται με την Δ/Κ Μυτιλήνης για τον καλύτερο συντονισμό αυτών.

Οι ομάδες εθελοντικής δράσης θα ενημερώνουν την Δ/Κ Μυτιλήνης θα γίνεται αυτοψία και εφόσον εξασφαλιστεί η νομιμότητα της δράσης αυτής θα συντονιζόμαστε με της υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης ώστε να υπάρχει και η τεχνική υποστήριξη και άμεσα θα πραγματοποιούμε την δράση αυτή , που θα μπορεί να είναι καθαρισμός παραλιών, αλσυλλίων, παιδικών χαρών και γενικά κοινόχρηστων χώρων.

5. Εγκαταλειμμένα άκρως επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτήρια

Αποφασίζουν Ομόφωνα : Εισηγούνται την καταγραφή και τον έλεγχο ασφαλείας εγκαταλελειμμένων – ετοιμόρροπων κτιρίων της πόλης της Μυτιλήνης και των οικισμών αυτής, προκειμένου να κριθεί η αναγκαιότητα επισκευής ή κατεδάφισής τους.

Κρίνεται απαραίτητη η βοήθεια των συμπολιτών μας για την υπόδειξη επικίνδυνων κτηρίων συνοδευόμενα με στοιχεία ιδιοκτήτη και με συνημμένες φωτογραφίες αυτών καθώς άμεσα θα προωθούνται στη Δ/νση Δόμησης για της άμεσες ενέργειες από πλευράς των.

Ευελπιστούμε στις ενέργειες της Δ/νσης Δόμησης, για να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες επισκευής ή κατεδάφισης των εν λόγω επικίνδυνων κτιρίων πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα από αμέλεια (ιδιαίτερα αν σ’ αυτό εμπλέκονται μικρά παιδιά).

6. Εξέταση αιτήματος παραχώρησης χώρου για την πραγματοποίηση συναυλίας στις 11 Μαΐου 2024

Αποφασίζουν Ομόφωνα: κάνουν δεκτή την έγγραφη αίτηση του συγκροτήματος Grup Yorym σχετικά με την παραχώρηση χώρου για την πραγματοποίηση συναυλίας στις 11 Μαΐου 2024 στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη , εισηγούνται να παραχωρηθεί ο χώρος της πλατείας Σαπφούς για την πραγματοποίηση της συναυλίας από το συγκρότημα Grup Yorym στης 11 Μαΐου 2024.

To top