Ενέργειες του Δήμου Λήμνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας

Ενέργειες του Δήμου Λήμνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας

Σε άμεσες ενέργειες προέβη ο Δήμος Λήμνου τη  Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και συνεργεία του Δήμου, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και Προέδρους των κατά τόπους Δημοτικών Κοινοτήτων προέβησαν σε σειρά από αυτοψίες, εργασίες και λοιπές παρεμβάσεις. Ειδικότερα, υπό την επίβλεψη Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Ευάγγελου Χασάπη, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμός του οδικού δικτύου στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα, καθώς και αποκατάσταση της πρόσβασης παρόδιων ιδιοκτησιών, καθαρισμός της εξόδου του ρέματος Ραγκαβά στη θάλασσα και άλλων σημείων από φερτά υλικά, αποκατάσταση του οδικού δικτύου της παραλιακής Αγ. Ιωάννη Κάσπακα όπου χρειαζόταν, από ρέμα Ραγκαβά μέχρι ρέμα Κατσαϊτη, αποκατάσταση της ύδρευσης στην περιοχή του Ραγκαβά και απομάκρυνση κιγκλιδωμάτων.

Στη Μύρινα έγινε καθαρισμός του παλαιού λιμένα, καθώς και άλλων σημείων της πόλης από φερτά υλικά και κλαδιά. Επίσης, στο Γυμνάσιο Μύρινας έγινε έλεγχος του ηλεκτρικού δικτύου, κλαδεύτηκαν δέντρα, καθαρίστηκαν οι υδρορροές, καθώς και οι αίθουσες προκάτ, ενώ καθαρίστηκε το Δημοτικό Σχολείο του Κάσπακα, κλαδεύτηκαν δέντρα στον Κορνό και μεταφέρθηκε στη θέση του το στρώμα του Δημοτικού Σταδίου Μύρινας.

Ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης και Αναπτυξιακής Πολιτικής, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χρήστος Πυρομάγλου και ο Αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης για τις Δημοτικές Ενότητες Ατσικής & Νέας Κούταλης κ. Βασίλειος Αρχοντίδης, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου κ. Άγγελος Πατρώνιας και Ατσικής κ. Νικόλαος Κουκουλήθρας προέβησαν σε έλεγχο μεγάλου μέρους του αγροτικού οδικού δικτύου, όπου εντοπίστηκαν και κατεγράφησαν τα σημεία στα οποία παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Οι Αντιδήμαρχοι έδωσαν οδηγίες για αντιμετώπιση των προβλημάτων όπου υπάρχει δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης, ενώ θα δοθούν συγκεντρωτικές οδηγίες για τις πιο σοβαρές παρεμβάσεις. Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε οικίες, οι οποίες υπέστησαν ζημιές. Σήμερα πραγματοποιείται νέα αυτοψία στην περιοχή του Ρέματος Ραγκαβά, ενώ αυτοψίες και λοιπές ενέργειες θα ακολουθήσουν και σε λοιπές Δημοτικές Κοινότητες του νησιού, όπου υπάρχουν ανάγκες παρεμβάσεων.

To top