Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησε ο Επιτετραμμένος Β΄ τάξεως στην Πρεσβεία της Αυστραλίας

Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησε ο Επιτετραμμένος Β΄ τάξεως στην Πρεσβεία της Αυστραλίας

Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποίησε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου ο Επιτετραμμένος δεύτερος τη τάξει στην Πρεσβεία της Αυστραλίας κος Lachlan Scully, συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο κο Ιωάννη Σκούρα, Στρατιωτικό Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κου Ιωάννη Α. Κεφαλογιάννη.
Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του έργου της Αυστραλιανής κυβέρνησης «Australian Remembrance Trail» – «Αυστραλιανό Μονοπάτι Μνήμης».
Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στη Λέσχη Αξιωματικών Μύρινας υπό την αιγίδα του Διοικητή της 88 ΣΔΙ Ταξιάρχου κου Ιωάννη Κορρέ, με την παρουσία των προαναφερομένων, του Επάρχου Λήμνου κου Απόστολου Κουτσογιάννη, της Δημάρχου Λήμνου κας Ελεονώρας Γεώργα, του Αντιδημάρχου Λήμνου κου Δημήτρη Μπουλώτη και της Μηχανικού κας Χάρου, η οποία είναι υπεύθυνη της αναδόχου εταιρείας στη Λήμνο, για το τεχνικό μέρος του έργου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν αναλυτικά τα δεκαεπτά σημεία παρέμβασης του έργου και ο ρόλος των εμπλεκομένων φορέων.
Με το πέρας της σύσκεψης διαπιστώθηκε από τους συμμετέχοντες το άριστο κλίμα συνεργασίας και η αισιοδοξία ότι το έργο εισέρχεται με γοργούς ρυθμούς στην φάση υλοποίησής του.
Το πρωί της Τετάρτης ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτρης Μπουλώτης συνόδευσε τον κο Scully και τον Ταξίαρχο κο Σκούρα σε όλα τα σημεία παρέμβασης, παρουσία και της κας Χάρου, ενώ τοπικές αρχές παρέστησαν επίσης όπου χρειάστηκε.
Τέλος, η αποστολή επισκέφθηκε με τη συνοδεία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου κκ Ιερόθεο, ο οποίος επιβεβαίωσε την συγκατάθεση και καλή πρόθεση της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για συνεργασία στα σημεία που ανήκουν στην αρμοδιότητά της.
Αναχωρώντας από τη Λήμνο, τόσο ο Επιτετραμμένος της Αυστραλιανής Πρεσβείας όσο και ο Στρατιωτικός Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για τα αποτελέσματα της επίσκεψής τους όσο και για το πνεύμα συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων.

To top