Επαφές Κελέτση με παραγωγικούς φορείς της Λέσβου – Δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή του πλαισίου αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Επαφές Κελέτση με παραγωγικούς φορείς της Λέσβου – Δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή του πλαισίου αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ

Σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς είχε κατά τη διάρκεια της  διήμερης επίσκεψής του στη Λέσβο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , αρμόδιος για θέματα κτηνοτροφίας και αλιείας, Σταύρος Κελέτσης. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα γίνει αναπροσαρμογή του πλαισίου αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των κτηνοτρόφων, ελαιοπαραγωγών και αλιέων.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός , συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, το Σάββατο επισκέφθηκε κτηνοτροφικές και παραγωγικές μονάδες στη Λέσβο, συναντήθηκε με αλιείς, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους  ενώ παρευρέθηκε στα εγκαίνια κέντρου Συλλογής Γάλακτος στο Σκαλοχώρι.

Μετά τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή, το Σάββατο επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο ενώ στο Μανταμάδο συναντήθηκε και με τον κοινοτάρχη Χαράλαμπο Τζελαϊδή. Το απόγευμα του Σαββάτου είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , τον Πρόεδρο του παραρτήματος ΒΑ Αιγαίου του  ΓΕΩΤΕΕ καθώς και με παραγωγικούς φορείς του νησιού. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Υφυπουργός ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του, απέφυγε ν’ απαντήσει σε ερωτήματα σε σχέση με τους κτηνοτρόφους  τις επιδοτήσεις και τη νέα ΚΑΠ  ενώ ανακοίνωσε ότι λόγω των κλιματικών αλλαγών και τον επιπτώσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους θα γίνει αναπροσαρμογή του θεσμικού πλαισίου όσο αφορά τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Έκανε επίσης λόγο για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τα σχέδια βόσκησης ενώ σχετικά με τις υδατοκαλλιέργειες και σε σχέση με τις διαμαρτυρίες των αλιέων του κόλπου Καλλονής για την χωροόθετηση νέων επενδύσεων  είπε ότι το χωροταξικό ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος . Για την καθυστέρηση στην καταβολή επιδότησης στου αλιείς των νησιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αμάλθεια» είπε επίσης ότι το πρόγραμμα ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής αναφέροντας ωστόσο ότι θα πιέσει ώστε να προχωρήσει η καταβολή του.

To top