Αλ. Κουζινόγλου: «Πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες και οι πόροι των κοινοτήτων»

Αλ. Κουζινόγλου: «Πρέπει να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες και οι πόροι των κοινοτήτων»

Με την ευκαιρία της αποχώρησής του από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης ο  κ. Αλέκος Κουζινόγλου σε ανοιχτή επιστολή του αναφέρεται στις δυσκολίες στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών λόγω της απουσίας ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και πόρων κάτι που όπως τονίζει πρέπει ν’ αλλάξει με σωστό σχεδιασμό από τη νέα δημοτική αρχή.

 

Σε λίγο κλείνει ο κύκλος μου ως Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη στο νέο Πρόεδρο Μανώλη Ευσταθίου υπό τη νέα Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Χριστόφα.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε τα 4 αυτά χρόνια από το 2019 και για τη δική σας συμβολή στην κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της πόλης και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα των δημοτών.
Δυστυχώς, εκ του νόμου, οι κοινότητες δεν έχουν πόρους και πολλές αρμοδιότητες για να εκτελούν έργα από μόνες τους και έτσι περιοριζόμασταν σε εισηγήσεις, προτάσεις, γνωμοδοτήσεις προς τη δημοτική αρχή και αυτό που αξιοποιήσαμε ήταν οι πάγιες προκαταβολές που λαμβάναμε κάθε χρόνο για έργα μικρής κλίμακας εντός της πόλης. Έτσι, η αποτελεσματικότητά μας δεν ήταν πάντα αυτή που θα περιμέναμε και θα μπορούσε να είναι όπως τουλάχιστον επιθυμούσαμε. Θεωρώ ωστόσο ότι αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει από το 2024 με την καλή πρόθεση και το σωστό σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής που ήδη έχει δεσμευτεί σχετικά.
Λόγοι οικογενειακοί κι επαγγελματικοί δεν μου επέτρεψαν στην παρούσα φάση να συνεχίσω την αυτοδιοικητική ενασχόληση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να μ’ ενδιαφέρουν τα κοινά του τόπου.
Ευχαριστώ τέλος τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα μέλη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής για την συνεργασία τους, η οποία θεωρούμε ωστόσο ότι μπορούσε να μας συμπαρασταθεί και να βοηθήσει περισσότερο. Τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου Μυτιλήνης που προσπάθησαν και υπερέβαλαν εαυτό καθώς και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου μας που παρά τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές είχαμε μεταξύ μας, θεωρώ ότι πετύχαμε να έχουμε ένα αραγές συμβούλιο με μηνιαίες κατ’ ελάχιστον συνεδριάσεις και λήψη αποφάσεων με την απόλυτη ταύτιση των ψήφων των μελών τις περισσότερες φορές.

Καλή επιτυχία σε όλους τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς της πόλης και του Δήμου Μυτιλήνης και καλή συνέχεια σε σας, με κάθε επιτυχία στο λειτούργημά σας !

To top