«Ανακατεύει την τράπουλα» ο Μουτζούρης -Ανατροπές στις θέσεις Αντιπεριφερειαρχών

«Ανακατεύει  την τράπουλα» ο Μουτζούρης -Ανατροπές στις θέσεις Αντιπεριφερειαρχών

Μέσα στις επόμενες ημέρες και πάντως  πριν από τα Χριστούγεννα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για τις θέσεις ευθύνης στην Περιφερειακή αρχή . Στόχος του Περιφερειάρχη είναι η δεύτερη θητεία να προχωρήσει με ανανέωση στα πρόσωπα που θα συνθέσουν την ομάδα των άμεσων συνεργατών του,στην Περιφερειακή αρχή έχοντας εισπράξει τα μηνύματα από τους πολίτες  και έχοντας διαπιστώσει και ο ίδιος στην πράξη ποιοι είναι εκείνοι που αποδίδουν, ποιοι δεν τα πήγαν τόσο καλά και ποιοι πρέπει να δοκιμαστούν και σε άλλα πόστα.

Η επιλογή των Αντιπεριφερειαρχών είναι κάτι που έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Περιφερειάρχης ο οποίος κρατά κλειστά στα χαρτιά του ,ενώ έχει διαμηνύσει σε όλους ότι έρχονται αλλαγές. Αυτή είναι εξάλλου και η τελευταία θητεία του Κώστα Μουτζούρη – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επίσημα- και θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του στο Βόρειο Αιγαίο και να υλοποιήσει όσα είχε σχεδιάσει.
Οι πληροφοριές τώρα θέλουν τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Καλλία ν´ αναλαμβάνει θέση ευθύνης αλλά και τον σημερινό Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αρώνη να μετακινείται σε ισχυρό πόστο. Θέση ευθύνης φαίνεται επίσης να έχει εξασφαλίσει και ο Στρατής Κυρατζής ο οποίος ήδη από αυτή τη θητεία ανέλαβε τη θέση Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Είτε θα παραμείνει εκεί , είτε θα μπορούσε ν´ αναλάβει και την αρμοδιότητα Πρωτογενούς τομέα. Ακούγεται επίσης και ο Κώστας Αστυρακάκης, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ  ανάμεσα στους νεοεκλεγέντες που συζητούνται ότι θ αναλάβουν θέση ευθύνης.

Κάποιοι από τους σημερινούς Αντιπεριφερειάρχες εμφανίζονται να μένουν εκτός, στο νέο σχήμα, ενώ θα δοκιμαστούν πρόσωπα που κατείχαν άλλες θέσεις στην προηγούμενη θητεία.
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι πιθανότατα  καταργείται η θέση Αντιπεριφέρειάρχη Μεταναστευτικής Κρίσης, αφού η κατάσταση ως προς μεταναστευτικό σήμερα, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δεδομένα πριν από τέσσερα χρόνια, στο  ξεκίνημα της προηγούμενης θητείας. Εξάλλου όπως φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, πήρε σχεδόν αποκλειστικά «πάνω του»,  ότι αφορούσε το μεταναστευτικό .

To top