Lesvos Runners: Επίσκεψη στο Δημοτικό Χαλίκων και συμμετοχή στον αγώνα τρεξίματος βουνού Αμαλή trail

Lesvos Runners: Επίσκεψη στο Δημοτικό Χαλίκων και συμμετοχή στον αγώνα τρεξίματος βουνού Αμαλή trail

Το δημοτικό σχολείο Χαλίκων επισκέφτηκε, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners μετά από πρόσκληση του σχολείου, ενώ την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου πολλά μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στον αγώνα τρεξίματος βουνού Αμαλή trail.

Στην επίσκεψη στο σχολείο τα μέλη του Συλλόγου μίλησαν στα παιδιά για τον Μαραθώνιο δρόμο, το Σπάρταθλο και την ιστορία τους, για το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας και τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, καθώς επίσης και για τη σκυταλοδρομία Λέσβου που γίνεται κάθε χρόνο και περνάει απ’ όλα σχεδόν τα χωριά της Λέσβου. Τα παιδιά περιεργάστηκαν τον αθλητικό εξοπλισμό ενός δρομέα, διατύπωσαν τις απορίες και τις εντυπώσεις τους και αποκόμισαν από νωρίς ερεθίσματα για την ενασχόληση με το τρέξιμο ως άθλημα αλλά και ως μέσο για σωματική και πνευματική υγεία.

Οι Lesvos Runners δώρισαν σε κάθε τάξη του σχολείου ένα ημερολόγιο του Συλλόγου και το σχολείο ανταπέδωσε με κεράσματα των ημερών.

Την Κυριακή τώρα οι Lesvos Runners συμμετείχαν με πολυπληθή ομάδα στον αγώνα Αμαλή trail, που διοργάνωσε το σωματείο Lesvos Ride, καταλαμβάνοντας τις περισσότερες θέσεις των νικητών στις επιμέρους κατηγορίες. Στη συνέχεια μετά τον αγώνα ο Σύλλογος συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Βουνού που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με κεράσματα των ημερών, καθώς επίσης και στον στολισμό με φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά μικρού πεύκου της περιοχής. Ο καλός καιρός για την εποχή και η γιορτινή διάθεση συνέβαλαν στην επιτυχία και του αγώνα αλλά και της εκδήλωσης για την Παγκόσμια ημέρα Βουνού.

To top