Λήμνος: Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία στο Νοσοκομείο Λήμνου

Λήμνος: Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία στο Νοσοκομείο Λήμνου

Στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λήμνου αποφάσισε να κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, από τη 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη  συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου, στις 13:30, στο πλαίσιο  κινητοποίησης για την Υγεία.

Αναλυτικά στη δήλωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λήμνου αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών!

Η συνειδητή απραγία της κυβέρνησης για να λύσει τα προβλήματά μας και οι απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο υφυπουργός στην συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων των νησιών, δεν μας ικανοποιούν! Δεν υπήρχε καμία δέσμευση και οι απαντήσεις του έδειξαν πως για τις κυβερνήσεις η κάλυψη των αναγκών του λαού και η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και μόνο ό,τι έχει όφελος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας γι’ αυτούς έχει αξία και πριμοδοτείται.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να θρηνούμε διαρκώς θύματα, να μην έχουμε τη δυνατότητα για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη και υγεία δημόσια και δωρεάν. Να πρέπει να ξενιτευόμαστε και να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για υγεία, πανάκριβα εισιτήρια και λειψές συγκοινωνίες. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και διεκδικούμε αυτά που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Καλούμε ακόμη περισσότερα σωματεία, σύλλογοι και φορείς στη Λήμνο και σε όλα τα νησιά να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την υγεία στις 29 Νοέμβρη με το κοινό πλαίσιο.

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στις 29-30/11 και των υγειονομικών.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

· Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

· Γενναία κρατική χρηματοδότηση.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.»

To top