Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου συμμετέχει στην απεργία της ΟΕΝΓΕ

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου συμμετέχει στην απεργία της ΟΕΝΓΕ

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα για τη Δημόσια και δωρεάν υγεία συμμετέχοντας στην πικετοφορία της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου στις 18:30 στην Πλατεία Σαπφούς και καλεί όλους τους φορείς και σωματεία να δώσουν δυναμικό παρόν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών!

Στηρίζουμε την απεργία της ΟΕΝΓΕ και καλούμε όλους στην πικετοφορία της Πέμπτης 30 Νοέμβρη στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Η συνειδητή απραγία της κυβέρνησης για να λύσει τα προβλήματά μας, μετά και από τις απαντήσεις που (δεν) έδωσε ο υφυπουργός στην συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων των νησιών, δεν μας ικανοποιούν!

Δεν υπήρχε καμία δέσμευση και οι απαντήσεις του έδειξαν πως για τις κυβερνήσεις η κάλυψη των αναγκών του λαού και η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος και μόνο ό,τι έχει όφελος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας γι’ αυτούς έχει αξία και πριμοδοτείται.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να θρηνούμε διαρκώς θύματα, να μην έχουμε τη δυνατότητα για πρόληψη, θεραπεία, περίθαλψη και υγεία δημόσια και δωρεάν. Να πρέπει να ξενιτευόμαστε και να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για υγεία, πανάκριβα εισιτήρια και λειψές συγκοινωνίες. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και διεκδικούμε αυτά που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας!

Καλούμε ακόμη περισσότερα σωματεία, σύλλογοι και φορείς σε Λέσβο και Λήμνο, να συνυπογράψουν το κοινό πλαίσιο πάλης που έχουν υπογράψει σωματεία και φορείς και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις για την υγεία.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονίζουμε τον αγώνα και την πάλη μας για να δοθούν λύσεις στα αιτήματα μας, που έχουν στην προμετωπίδα τους τη ζωή των ανθρώπων! Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με κάλυψη των κενών σε νοσηλευτές και μόνιμου προσωπικού. Να δοθεί έμφαση στην πρόσληψη σε νεφρολόγους και ακτινολόγους.

Πλήρης στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το απαραίτητο προσωπικό, με έμφαση στην πρόσληψη παιδιάτρων και καρδιολόγων. Κάλυψη όλων των κενών των αγροτικών και περιφερειακών ιατρειών.

Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, και επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας του.

Επαναλειτουργία ή λειτουργία των Κέντρων Εφημέρευσης σε Μανταμάδο, Πέτρα-Μόλυβο, Αγιάσο, Ερεσό και Μούδρο Λήμνου.

Όχι άλλη καθυστέρηση στο φτιάξιμο και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.

Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. Καμία εμπλοκή του Στρατού.

ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο της Λήμνου.

Να στελεχωθούν όλα τα πλοία με γιατρούς, με ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών.»

To top