Ο Νίκος Ζούρος στο «Επίκεντρο»

Ο Νίκος Ζούρος στο «Επίκεντρο»

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας , καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Νίκος Ζούρος ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Επίκεντρο». Ο  ίδιος μίλησε για το επιστημονικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το μοναδικό απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, το οποίο συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, ενώ προσελκύει καθηγητές και φοιτητές, ξένων πανεπιστημίων. Τόνισε από την άλλη πλευρά την ανάγκη προβολής του, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και  τουριστικών δράσεων από τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Ζούρος αναφέρει ότι μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, φέτος το καλοκαίρι υπήρξε σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού στη Λέσβο ενώ ξεκίνησαν μετά από τρία χρόνια ξανά τα προγράμματα με Πανεπιστήμια της Κίνας και της Ιαπωνίας.  Ενημέρωσε επίσης για τις εργασίες που γίνονται συνεχώς  με στόχο την ανάδειξη νέων ευρημάτων  και  την δημιουργία νέων συλλογών του μουσείου με έμφαση στο έργο του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου όπου τα σπουδαία ευρήματα που έφεραν στο φως οι εργασίες, θα είναι επισκέψιμα σε μια υπαίθρια έκθεση που θα δημιουργηθεί κατά μήκος του δρόμου.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας αναφέρεται και στην πολύτιμη συμβολή του Μουσείου στη μελέτη και καταγραφή των σεισμών, ενώ τονίζει τη σημασία  της σωστής  ενημέρωσης  των πολιτών για τους σεισμούς , ούτως ώστε να αποφεύγεται ο πανικός.

Τέλος σε ερώτηση για την πολιτική και αν θα τον ενδιέφερε ν’ ασχοληθεί στο μέλλον, τονίζει ότι προέχει το επιστημονικό του έργο το οποίο συνεχίζει ν’ αποτελεί προτεραιότητά του.

To top